Foto: Shutterstock
Klasiska uzkoda pie grilētas gaļas un dārzeņiem. Tās var kombinēt ar dažādiem salātiem un pasniegt arī kā atsevišķu uzkodu ar garuzdiņiem un vīnu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 paprikas50 mlkapāti ķiploki50 mlkapāti Šalotes sīpoli1 šķipsnasāls1 šķipsnamalti melnie pipari50 mlsarkanvīna etiķis100 mlolīveļļa1 ĒKkapāta raudene

Sagatavošana

1

Pirms marinēšanas paprikas netīrītas un negrieztas jāapcep, līdz to miziņa kļūst melna. Tās var apcept uz grila, liekot paprikas tieši uz oglēm. Tās var apcept ļoti karstā cepeškrāsnī ar grila režīmu, liekot uz restītēm un folijas, uz augšējā plaukta, vai paprikas var uzlikt uz gāzes degļa liesmām un apcept melnas. Jāsagatavo arī papīra tūta, kurā ietīt paprikas pēc cepšanas.

2

Liek karsēties cepeškrāsni uz 250ºC grila režīmā. Paprikas nomazgā un noslauka sausas. Katru papriku uzliek uz folijas, bet neiesaiņo, tikai izmanto foliju kā atstarojošu panniņu. Kad krāsns sakarsusi, uz restītēm liek folijas ar papriku un cep līdz miziņa apcepusies, apmēram 20 - 30 minūtes. Pēc apmēram 10 minūtēm papriku pagroza, lai tā vienmērīgi apceptos no visām pusēm.

3

Kad paprikas apcepušās, tās ieliek papīra tūtā, kuru aiztaisa ciet. Tūtu noliek malā uz apmēram 15 minūtēm. Pēc tam paprikas būs nedaudz atdzisušas un varēs viegli attīrīt no miziņas.

4

Tikmēr smalki sagriež sīpolu, ķiploku, samaisa ar pārējām marinādes sastāvdaļām. Paprikas sagriež sloksnēs, ja vēlas, vai gareniski pārgriež uz pusēm, iztīrot sēklas. Liek marinādē un atstāj uz 1 līdz 4 stundām.

5

Pasniedzot uzkaisa svaigi kapātu ķiploku un raudenes zaļumiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!