Marinētas olas uzkodām
Foto: Publicitātes attēli
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
15-18
15-18 olas
olas
1,5 l
1,5 l burka
burka
Garšvielu maisījums
2 ĒK
2 ĒK melnie pipari
melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK diļļu sēklas
diļļu sēklas
2 ĒK
2 ĒK smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1 ĒK
1 ĒK sinepju sēklas
sinepju sēklas
1 ĒK
1 ĒK koriandra sēklas
koriandra sēklas
1 ĒK
1 ĒK selerijas sēklas
selerijas sēklas
1 ĒK
1 ĒK krustnagliņas
krustnagliņas
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
1 ĒK
1 ĒK malts ingvers
malts ingvers
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
4
4 lauru lapas
lauru lapas
Marināde
1
1 burkāns
burkāns
500 ml
500 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
1 ĒK
1 ĒK garšvielu maisījums
garšvielu maisījums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Marinēšana
  • Olu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Lieliska uzkoda draugu vakarā, tā "piesies dūšu" un būs lielisks starteris pirms vakariņām. Šo recepti, kas atceļojusi no ASV, mums piedāvā bāra "Aptieka" pavārs Ēriks Mikelšteins. Burkā varēs ielikt apmēram 15 olas, bet Ēriks iesaka novārīt nedaudz vairāk, jo marinēšanai ieteicams izmantot tikai tās, kas glīti nolobījušās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo garšvielu maisījums. Tas sanāks vairāk nekā vienai porcijai nepieciešams, tādēļ to varēs izmantot vairākām reizēm. Traukā saber visas garšvielas un kārtīgi sablendē, noglabā garšvielas cieši noslēdzamā traukā.

    Katliņā novāra olas tā, lai dzeltenums ir ciets (8-10 minūtes). Jo vecākas olas izmantos, jo tās būs vieglāk nolobīt. Pēc vārīšanas olas skalo aukstā ūdenī un noloba. Marinēšanai izmanto tikai glīti nolobījušās olas.

    Gatavo marinādi. Plānās ripiņās sagriež burkānu, liek katliņā, pāri lej ābolu etiķi, iemaisa garšvielu maisījumu un strauji uzvāra. Noregulē nelielu liesmu un turpina lēnām vārīt 5 minūtes. Pēc tam marinādi izkāš, biezumus ar karoti liek tīras burkas apakšā, pa virsu kārto olas, pāri lej karsto marinādi.

    Olām ir jābūt nosegtām. Ja pietrūkst marinādes, pievieno verdošu ūdeni, līdz olas nosegtas. Burku cieši noslēdz, atdzesē un glabā ledusskapī trīs dienas. Trešajā dienā olas būs gatavas pasniegšanai. Olas kopumā var glabāt ledusskapī 2-3 nedēļas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form