Marinētas reņģes bez cepšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg reņģes
reņģes
1/2
1/2 citrons
citrons
1/2 TK
1/2 TK melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK sāls
sāls
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
1
1 sīpols
sīpols
MARINĀDEI
100 ml
100 ml baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
1
1 lauru lapa
lauru lapa
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
60 g
60 g cukurs
cukurs
1.5 TK
1.5 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
1 TK
1 TK oregano
oregano
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Esam ieraduši reņģes pirms pārliešanas ar marinādi iepriekš apcept, bet tu vari izvairīties no šīs laikietilpīgās un šmucīgās nodarbes, iemarinējot reņģes bez cepšanas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Reņģēm nogriež galvas, zivis izķidā. Ja ir laiks un luste, tad arī izfilē.

    Liek reņģes bļodā, pievieno sāli, piparus, plānās šķēlītēs sagrieztu citronu, sīpolu un sakapātu rozmarīnu. Visu apmaisa, liek aizvākojamā plastmasas spainītī vai citā piemērotā traukā.

    Visas marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzkarsē, bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Katliņu noņem no plīts, marinādi atdzesē.

    Oregano un paprikas pulveri marinādei var nepievienot vai aizstāt ar citām garšvielām pēc izvēles.

    Pārlej reņģes ar marinādi. Uz nakti trauku atstāj istabas temperatūrā, tad aizvāko un uzglabā ledusskapī.

    Lai labo garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form