Foto: Shutterstock
Marinētas sēnes ar etiķa esenci un kanēli - ziemas krājumu plauktam.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sēnes citronskābe1 lūdens2 ĒKsāls1 ĒKcukurs melnie pipari smaržīgie pipari muskatrieksts koriandrs krustnagliņas kanēlis0.75 ĒKetiķa esence

Sagatavošana

1

Marinādei uz 1 l ūdens liek 2 ĒK sāls un 1 ĒK cukura un garšvielas: piparus, smaržīgos piparus (visvairāk), muskatriekstus, koriandru, krustnagliņas, kanēli- visu sasmalcina un uzvāra.

2

Kad marināde sāk vārīties, pieliek 1 deserta karoti etiķa esenci. Ja grib "meža garšu", marinādei var pielikt dilles un upeņu lapas.

3

Sēnes iztīra, ieliek vārošā sālsūdenī un, kad sāk vārīties, mazliet pieliek citronskābi. Sēnes liek sietā, notecina nedaudz un liek karstā marinādē. Pavāra 15 minūtes. Tad liek burkā un vāko ciet.

Iesūtīja: ika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!