90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 lūdens50 gsāls85 gcukurs100 getiķis 5%6 gsmaržīgie pipari1 gab.lauru lapa1 gkanēlis svaigas sviesta beciņas
Sagatavošana
1
Sēnēm notīra zemi, skujas, lapas u.c., no cepurītēm noņem plēvīti.
2
Mazās beciņas marinē veselas, bet lielajām atdala cepurītes no kātiņiem, griež gabalos un marinē atsevišķi.
3
Sagatavotās sēnes saliek sietā, vairākas reizes iemērc aukstā ūdenī, ļauj ūdenim notecēt un uzreiz sēnes mērc verdošā, sālītā ūdenī, vāra 7-10 minūtes.
4
Tad atkal sēnes liek sietā, nomazgā karstā ūdenī. Nomazgātās sēnes pārlej ar verdošu marinādi un vāra, līdz sēnes nosēžas katla dibenā.
5
Sēnes liek izkarsētās, sausās, tīrās burkās, bet atstājot 1 cm brīvas vietas burkas augšpusē.
6
Sēnes pārlej ar karstu marinādi, atdzesē un burkas aizvāko vai pārsien ar pergamentu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit