Marinētas sviesta pupiņas ar papriku ziemai
Foto: Privātais arhīvs
3.2857 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg sviesta pupiņas
sviesta pupiņas
1 kg
1 kg paprika
paprika
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
10 ĒK
10 ĒK etiķis
etiķis
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Izcili vienkārša un garšīga marinētu sviesta pupiņu recepte "ar stāžu", kas gadu gaitā pārbaudīta un atzīta par labu esamu. Recepti iesaka Iveta Ozola.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos (var pievienot mazāk paprikas, palielinot pupiņu svaru, lai kopējā masa būtu 3 kilogrami).

    Marinētas sviesta pupiņas ar papriku ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Pupiņām nogriež galus, sagriež pupiņas mazākos gabalos.

    Marinētas sviesta pupiņas ar papriku ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisot vāra, līdz marināde verdoša. Tad katlā ber pupiņas un vāra 5 minūtes, tad ber papriku un vāra vēl 10 minūtes. Pielej etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK), pilda sterilizētās burkas, pārlej ar verdošo marinādi un aizvāko.

    Marinētas sviesta pupiņas ar papriku ziemai
    Foto: Privātais arhīvs

    Pasterizēšana nav nepieciešama.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form