
Izcili vienkārša un garšīga marinētu sviesta pupiņu recepte "ar stāžu", kas gadu gaitā pārbaudīta un atzīta par labu esamu. Recepti iesaka Iveta Ozola.
Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos (var pievienot mazāk paprikas, palielinot pupiņu svaru, lai kopējā masa būtu 3 kilogrami).

Pupiņām nogriež galus, sagriež pupiņas mazākos gabalos.

Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisot vāra, līdz marināde verdoša. Tad katlā ber pupiņas un vāra 5 minūtes, tad ber papriku un vāra vēl 10 minūtes. Pielej etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK), pilda sterilizētās burkas, pārlej ar verdošo marinādi un aizvāko.

Pasterizēšana nav nepieciešama.
Lai labi garšo!