Foto: Privātais arhīvs
Marinēti ķiploku ziedkāti būs kraukšķīga piedeva dažādiem gaļas ēdieniem, kā arī lieliski iederēsies dažādos salātos. Kad burciņa tukša, marinādi nelej ārā – tā lieti noderēs soļankas vai rasoļņika garšas uzlabošanai. Recepti iesaka Ieva Miščenkova.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lūdens100 gsāls100 gcukurs220 mletiķis 9%

Sagatavošana

1

Ķiploku ziedkātus nomazgā un sagriež aptuveni 10 cm garos stienīšos.

2

Blanšē, uz minūti iegremdējot verdošā ūdenī, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī un notecina lieko ūdeni.

3
4

Gatavo marinādi. Ūdeni lej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra. Tad noņem katliņu no plīts un iemaisa etiķi.

5

Ziedkātu stienīšus liek burkās, pārlej ar verdošu marinādi un pasterizē verdoša ūdens peldē – 100 grādu temperatūrā: puslitra burkas – 3 minūtes, litra burkas – 5 minūtes.

6

Burkas var pasterizēt arī cepeškrāsnī. Liek tās līdz 95 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, pielūkojot, lai burkas nesaskaras. Uz burkām liek rūpīgi nomazgātus vāciņus, bet neizskrūvē tos. Karsē burkas, līdz ziedkāti maina krāsu.

7

Izņem no cepeškrāsns, aizgiež ciet vāciņus, burkas apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!