Marinēti peļu arbūziņi – melotrijas
Foto: Madara Putniņa
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
upeņu lapas
upeņu lapas
 
mārrutku lapas
mārrutku lapas
 
dilles
dilles
 
ķiploki
ķiploki
 
melnie pipari
melnie pipari
 
melotrijas
melotrijas
Marinādei
2,5 l
2,5 l ūdens
ūdens
370 g
370 g cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
300 ml
300 ml galda etiķis 9%
galda etiķis 9%
  • Pasaules Virtuve
  • Dārza entuziastei Madarai Putniņai šogad izdevies gan pirmo reizi izaudzēt peļu arbūziņus, ogu gurķus, meksikāņu skābos gurķus – vienā vārda melotrijas, gan arī tās iemarinēt. Tās izskatās pēc arbūziem, bet garšo līdzīgi gurķiem. Var ēst svaigas, marinēt, skābēt un sautēt. Turklāt – var izmantot ēdienu dekorēšanai. Lūk, Madara dalās ar recepti, piesakot: "Svaigā veidā mums tās garšo. Domāju, ka arī marinētām ir jābūt labām."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burciņās liek upeņu lapas, mārrutku lapas, dilles, ķiplokus un melnos apaļos piparus. Tad burciņās saliek melotrijas.

    Kad burciņas piepildītas, pārlej ar vārošu ūdeni, burciņām uzliek vāciņus, tās ietin lielā, biezā dvielī un tā kādu laiciņu tās patur.

    Pēc tam ūdeni no burciņām nolej katlā un vāra marinādi.

    Kad marināde gatava, lej to burciņās, aizskrūvē, apgāž otrādi un burciņas ietin lielajā, biezajā dvielī.

    Receptes autore atklāj, ka parasti marinēšana notiek vakaros, tad burciņas šādi stāv līdz rītam. "Tad burciņas iztinu no dvieļa, pagaidu, kad tās ir pilnībā atdzisušas un nesu uz pagrabu," tā saka Madara.

    Nosaukums "peļu melones jeb peļu arbūzi" ir cēlies no Beatrises Poteres ilustrācijām bērnu grāmatai par trusīti Pēteri un viņa draugiem. Kādā no tām attēlots pelīšu pikniks ar šiem augļiem. Lūk, vecāki vairākās valstīs stāsta mazajiem par šīm pelītēm, lai iedvesmotu nobaudīt agrāk neredzētos sīkos arbūziņus. Un bērni tos labprāt ēd, kaut gan pēc garšas melotrijas augļi ir līdzīgi gurķiem, nevis arbūziem.

    Vairāk par melotriju audzēšanu, lasi šajā rakstā!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form