
"Mani rasola gurķīši, kas ziemā noder gan salātiem, gan zupā. Lai visiem izdodas!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Santa Millere.
Sagriež nelielos kubiņos vidēja lieluma gurķus. Daudz ātrāk šo darbu var paveikt, izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu mandolīnu ar attiecīgu uzgali.
Katras litra burkas apakšā liek dilles, lauru lapas, ķiploka daiviņas, melnos piparus, pāris smaržīgos piparus.
Garšvielām pa virsu ber sagrieztos gurķus, pielej 4 ĒK etiķa (9%) vai 1 ĒK etiķa esencas (70%).
Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz marināde ir verdoša.
Burkas pasterizē līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, liekot tās dziļajā pannā, kuras apakšā ieliets ūdens.
Izņem no krāsns, aizskrūvē un atdzesē.
Lai labi garšo!