Marinēti rasola gurķīši ziemai
Foto: Privātais ahīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
melnie pipari
melnie pipari
 
lauru lapas
lauru lapas
 
dilles
dilles
 
ķiploki
ķiploki
 
etiķis vai etiķa esence
etiķis vai etiķa esence
MARINĀDEI
1 l
1 l ūdens
ūdens
1.5 ĒK
1.5 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • "Mani rasola gurķīši, kas ziemā noder gan salātiem, gan zupā. Lai visiem izdodas!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Santa Millere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež nelielos kubiņos vidēja lieluma gurķus. Daudz ātrāk šo darbu var paveikt, izmantojot virtuves kombainu vai dārzeņu mandolīnu ar attiecīgu uzgali.

    Katras litra burkas apakšā liek dilles, lauru lapas, ķiploka daiviņas, melnos piparus, pāris smaržīgos piparus.

    Garšvielām pa virsu ber sagrieztos gurķus, pielej 4 ĒK etiķa (9%) vai 1 ĒK etiķa esencas (70%).

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz marināde ir verdoša.

    Burkas pasterizē līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, liekot tās dziļajā pannā, kuras apakšā ieliets ūdens.

    Izņem no krāsns, aizskrūvē un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form