Foto: "Virtuve diviem"

Svaiga skumbrija marinādē der visām ēdienreizēm - gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām, katrai reizei izvēloties savas piedevas: rupjmaizi, vārītus kartupeļus vai biezpienu. Vienkāršu recepti iesaka bloga "Virtuve diviem" autori.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

svaigas vai atlaidinātas skumbrijas sāls cukurs melnie pipari sīpoli1 lūdens1 ĒKsāls8 ĒKetiķis2 ĒKcukurs2 lauru lapas4 krustnagliņas5 smaržīgie pipari10 melnie pipari ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Skumbrijas iztīra, noslauka visu lieko ar papīra dvieli, bet nemazgā. Izgriež zivīm vidējo asaku, lai veidojas filejas. Garās sānu asakas atstāj.

2

Trauku, kurā iecerēts sālīt skumbrijas, izkaisa ar sāli, cukuru un kārto skumbriju filejas, līdz trauka apakša ir aizpildīta. Filejas nedrīkst pārklāties! Pārkaisa filejas ar sāli, cukuru un maltiem pipariem.

3

Liek traukā nākamo kārtu un atkal pārkaisa ar garšvielām, tā turpinot, līdz beigušās filejas vai trauks pilns. Sāls un cukura attiecība ir aptuveni 60% sāls, 40% cukurs. Kaisa zivīm virsū tā pavairāk šī maisījuma, jo skumbrijas jāiesāla. Piparus arī ber klāt vairāk nekā ikdienas ēdieniem. Trauku aizvāko vai pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz trim dienām.

4

Skumbrijas pēc trim dienām ir gatavas tālākai gatavošanai. Noņem ādu katrai filejai, sākot no astes gala. Atdala garās sānu asakas, kas nu ir viegli atdalāmas.

Foto: "Virtuve diviem"
5

Skumbrijas ir sagatavotas marinēšanai. Gatavo marinādi. Ūdeni uzvāra, pievieno visas sastāvdaļas, vāra 5 minūtes, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ja skumbrijas paredzētas ātrai apēšanai, marinādi var nevārīt.

6

Sīpolu nomizo, sadala pusmēnešos. Katrā skumbrijas filejā liek sīpolus, sarullē un sasprauž ar kociņu, lai netinās vaļā. Kad visas filejas sarullētas, tās kārto burkā vai kāda citā aizvākojamā traukā, aplej ar marinādi un liek ledusskapī. Nākošajā dienā bauda darba augļus.

Foto: "Virtuve diviem"
7

Zivis izdodas tik garšīgas, ka apēdās pāris dienās (sliktākajā gadījumā).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!