Foto: DELFI
Ļoti gardi marinēti tomāti ar ķiplokiem un papriku un selerijām - garda uzkoda ziemas krājumiem.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tomāti ķiploki bulgāru pipari selerijas2 lūdens2 ĒKsāls8 ĒKcukurs100 getiķis 9%

Sagatavošana

1

Tomātiem izgriež zaļo serdi un tās vietā ieliek ķiploka daiviņas pusīti.

2

3 l burkas apakšā liek seleriju zaļumus, kārtu ar tomātiem, kārtu ar pipariem (var sagriezt uz pusēm vai smalkāk, vai likt veselus - atkarīgs no to lieluma), atkal kārtu selerijas, tomātus, piparus un tā līdz burka pilna. Virsējā kārtā liek selerijas.

3

Pagatavo marinādi: uz 2 l verdoša ūdens, pievieno 2 ĒK sāls un 8 ĒK cukura. Samaisa.

4

Verdošo marinādi lej uz burkā, pagaida 10 - 15 minūtes un marinādi nolej. Marinādi atkal uzvāra, pievieno etiķi un atkal pārlej tomātus. Burkas aizvāko.

Iesūtīja: Vitas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!