Foto: mosfood
Šī marinēto tomātu recepte lieti noderēs, ja vēlies pagatavot vieglu uzkodu brīvdienu piknikam. Vislabāk garšos, ja gatavosi no īstus lauku tomātus - ar īpašo saules garšu. Bruņojies ar gataviem tomātiem, saldo papriku, nedaudz sīpoliem un ķiploku daiviņām, kā arī svaigām dillēm un ķeries pie darba!
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgtomāti1 saldā paprika180 gsīpoli1 saujadilles5 ķiploku daiviņas1 lūdens50 gsāls120 gcukurs100 mletiķis (9%)

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu marinādi, visas sastāvdaļas uzvāri un pēc tam atdzesē līdz istabas temperatūrai.

2

Tomātus nomazgā un ar asu nazi miziņā iegriež krustiņus. Sagatavotos tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, pāris minūtes atstāj, pēc tam liek ledusaukstā ūdenī, lai apturētu vārīšanās procesu. Noņem tomātiem miziņas.

3

Lielā katlā vai bļodā liek smalki sagrieztas dilles, salmiņos sagrieztu papriku, kā arī sīpolu pusgredzenus. Visu samaisa un pievieno sagrieztus ķiplokus.

4

Sagatavotajā garšaugu mikslī liek mizotos tomātus un iemaisa tā, lai sīpoli, dilles un ķiploki daļēji nosegtu tomātus. Pārlej ar marinādi un liek trauku uz vienu diennakti ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!