Foto: Shutterstock
Marinēti tomāti "Delikatese"- ļoti maigi un marināde ir tik garda, ka pēc tomātu apēšanas izdzērās.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lūdens3 ĒKcukurs1 ĒKsāls8 gab.lauru lapas17 gab.melno piparu graudi20 gab.krustnagliņas50 getiķis sīpoli

Sagatavošana

1

Marinādi vāra 5 minūtes, izkāš caur marli vai smalku sietiņu. Pievieno 50 g etiķa.

2

Tomātus sagriež palielās daivās jeb ņem veselus ķirštomātus.

3

Litra burkās ielej 1 ĒK eļļas, ieliek 2 lauru lapas, 2 piparu graudus, tad liek tomātus un pa virsu - pusgredzenos sagrieztu pusi sīpola. Aplej ar padzisušu marinādi un sterilizē 5 - 7 minūtes.

4

1 litra marinādes pietiek 3 1-litra burkām.

5

Pēc šīs receptes gatavoti tomāti ir ļoti maigi un marināde ir tik garda, ka izdzērās tāpat pēc tomātu apēšanas. Sākumā bija bail likt tik daudz garšvielu, bet tiešām nav par daudz. Un jā pagājušajā gadā piemirsās pielikt sīpolus tā, ka nezinu kā garšo ar tiem, bet bez sīpoliem bija ļoti gardi.

6

Starp citu ar šo pašu marinādi sanāk ļoti garšīgi marinēti kāposti. Tos gan negatavoju uzglabāšanai ziemā, bet gan tāpat ātrai apēšanai. Tad sagrieztus kāpostus nedaudz pavāra gatavā marinādē tā, lai nepaliek pārāk mīksti, kad atdziest ir gatavi ēšanai. Pirms lietošanas var paturēt ledusskapī, lai ir vēl kraukšķīgāki. Un kāpostiem eļļu nelieku klāt un sīpolus arī nē.

Iesūtīja: mīļoSieviņ

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!