Marinēts ķirbis ar kanēli, dzērvenēm, čili un citronu
Foto: Ieva Berga
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
7 TK
7 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
12 ĒK
12 ĒK cukurs
cukurs
12 gab.
12 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
20 gab.
20 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
1,2 l
1,2 l ūdens
ūdens
750 g
750 g ķirbis
ķirbis
6 ĒK
6 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
 
čili likšanai burciņā
čili likšanai burciņā
 
dzērvenes likšanai burciņā
dzērvenes likšanai burciņā
 
citrona miza likšanai burciņā
citrona miza likšanai burciņā
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Marinēts ķirbis ir klasika, un katrai saimniecei ir sava recepte un savi mazie specefekti. Šīs receptes autores Ieva Bergas slepenais ierocis ir kanēlis un krāsaini akcenti - katrai ķirbju burciņai savi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež ķirbi kubiņos. Jāizvēlas kāda no cietajām šķirnēm, kas vārot ātri neizjūk.

    Ūdenī savāra visas garšvielas – apmēram 5 min. Kanēļa standziņu pirms vārīšanas salauž gabaliņos.

    Ieber katlā ķirbja gabaliņus. Atkarībā no tā konsistences to apvāra apmēram 5 min, bet ne pilnībā gatavu.

    Noņem katlu no uguns, uzmanīgi iemaisa ābolu etiķi.

    Ķirbja gabaliņus kārto sterilizētās, karstās burkās, pievieno akcentus pēc patikas - dzērvenes, citrona mizu, čili. Būs gan garšas niansei, gan skaistam skatam.

    Burkas pārlej ar šķidrumu no katla, var iesmelt arī pa kādai krustnagliņai.

    Liek burkām vākus, bet neaizskrūvē. Sterilizē cepeškrāsnī 15-20 min, atkarībā no burku izmēra.

    Aizvāko, apgriež otrādi, kamēr atdziest.

    Lai garšām un skaistiem akcentiem bagātas maltītes!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form