Marinēts liellopa cepetis ar čimičuri mērci
Foto: Shutterstock
4.1111 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 - 700 g
500 - 700 g liellopa fileja
liellopa fileja
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
čimičuri mērce, pasniegšanai
čimičuri mērce, pasniegšanai
Marinādei 1kg gaļas:
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
3 gab.
3 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1 gab.
1 gab. lauru lapas
lauru lapas
1,5 ĒK
1,5 ĒK cukurs
cukurs
1,5 ĒK
1,5 ĒK sāls
sāls
100 ml
100 ml etiķis 3%
etiķis 3%
3 gab.
3 gab. ķiploks, daiviņas
ķiploks, daiviņas
1 gab.
1 gab. rozmarīns, zariņš
rozmarīns, zariņš
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Mērces
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īpašiem viesiem – marinēts liellopa filejas cepetis ar čimičuri mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo marinādi: ūdenī vāra sagrieztus sīpolus, piparus, lauru lapu, ķiplokus, pievieno etiķi, rozmarīnu, cukuru, atdzesē.

    Gaļu liek traukā, pārlej marinādi, lai gaļa būtu segta, un marinē 1–2 dienas.

    Pēc tam gaļu no marinādes izņem, ieberž ar sāli, apcep minūti no katras puses pannā, iepriekš sakarsētā eļļā.

    Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep vēl aptuveni 10–12 minūtes, pa reizei aplaistot ar marinādi, līdz gaļa gatava.

    Pasniedz ar atsvaidzinošo čimičuri mērci, ko pagatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem.

    Padoms: cepeti var gatavot arī uz grila.

    Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Jaunie projekti