Mārrutku lapās skābēti kraukšķīgie gurķi ziemai
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
nelieli gurķi
nelieli gurķi
 
mārrutku lapas
mārrutku lapas
 
ķiploki
ķiploki
 
aveņu lapas
aveņu lapas
 
diļļu ziedi
diļļu ziedi
SĀLĪJUMAM
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
 
etiķis 9%
etiķis 9%
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • "Cik universālas ir mārrutku lapas! Padalāmies ar vēl vienu gardu recepti – kraukšķīgie skābēti gurķīši mārrutku lapās. Pagājušajā gadā paši izmēģinājām. Kad atvērām burciņu, visi gurķi pazuda gaismas ātrumā," pārbaudītu recepti piedāvā Lapiņu ģimene. Viņi ir zināmi arī kā "Mārlapiņu" saimnieki, kuri no mārrutkiem Mārupē gatavo dažādus gardus produktus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lapiņi stāsta, ka pērn gurķus satupinājuši burkās augustā un pirmo burku attaisījuši un nodegustējuši Ziemassvētkos: "Burvīga garša, kraukšķīgi. Un nav kā parastie skābētie, laikam jau to garšu piešķir aveņu lapas un diļļu ziedu pušķīši. Šogad noteikti taisīsim atkal, jo uztaisījām tikai pāris burkas. Bija liela mazuma piegarša. Protams, process laikietilpīgs, bet rezultāts ir tā vērts. Iesaistiet arī bērnus, jo ar mazām rociņām burku piepildīt būs ērtāk, un bērniem vienmēr patīk darboties virtuvē."

    Ja mārrutku lapas ir lielas, tad tām ir jāizgriež vidus kāts, jo tas nelocīsies. Ja lapas būs nelielas, tad tās būs viegli lokāmas.

    Uz katras mārrutku lapas liek 4 aveņu lapas, 2 diļļu ziedus, pāris šķēles ķiploka, gurķi un sarullē vīstoklītī.

    Vīstoklīšus liek trīslitru burkā.

    Kad burka piepildīta, sagatavo sālījumu. Ūdeni lej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzvāra.

    Gurķus pārlej ar verdošo sālījumu. Pirms aizvākošanas katrā burkā lej 1 ĒK etiķi.

    Atdzesē un liek pagrabā uz 3-4 mēnešiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form