Mārrutku lapu pesto ziemai
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
25-30
25-30 mārrutku lapas
mārrutku lapas
1
1 diļļu bunte
diļļu bunte
1
1 pētersīļu bunte
pētersīļu bunte
1
1 seleriju bunte
seleriju bunte
200 g
200 g čili pipari
čili pipari
2-3
2-3 ķiploki
ķiploki
2 TK
2 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK etiķa esence
etiķa esence
  • Mērces ziemai
  • Saldēšana
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Ja arī tavā dārzā aug mārrutks ar leknām, veselīgām lapām, tad noteikti ir jaizmēgina šī recepte! Ja blakus dobē zaļo arī dilles, pētersīļi un selerijas, tad pesto izmaksas būs pavisam niecīgas," recepti piedāvā Lapiņu ģimene. Viņi ir zināmi arī kā "Mārlapiņu" saimnieki, kuri no mārrutkiem Mārupē gatavo dažādus gardus produktus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mārrutku pesto būs burvīgs papildinājums sviestam, svaigajam sieram, mērcēs, salātos, pie vārītiem kartupeļiem vai gaļas. To var pievienot arī kefīram vai izmantot mārrutka spēku veselīgajos zaļajos kokteiļos.

    Sagatavo zaļumus. Nomazgā un kārtīgi nosausina. Mārrutku lapām izgriež lielo, centrālo kātu. Pusei čili piparu izņem sēklas, pusei atstāj, lai pesto ir pikantāks. Ķiplokus notīra.

    Visas sastāvdaļas samaļ, izmantojot gaļas mašīnu vai blenderi.

    Gatavai masai pievieno sāli, etiķa esenci un iemaisa.

    Ļauj pusstundiņu pastāvēt, lai garšas savelkas un izdalās sula, tad pilda tīrās, sterilizētās burkās.

    No šī produktu daudzuma sanāk aptuveni 4-5 200 ml burciņas.

    Uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form