Foto: Maruta Funta
"Svētki beigušies, vēderi izstaipīti, visādas apņemšanās izdomātas. Bet nav nekā burvelīgāka par kārtīgu plātsmaizi, kuras pagatavošanai vajag divas paciņas sviesta," saka receptes autore Maruta Funta. "Tamdēļ piedāvāju savu brūkleņu plātsmaizes recepti – sviesta spridzekli. Un nosacījums – netaupieties! Ēdiet šo cukura, sviesta un krējuma spridzekli pilnām mutēm un nenožēlojiet nevienu mirkli."
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzemilti glāzecukurs150 gsviests1 gab.ola3 gab.olas2 ĒKskābs krējums1 ĒKcukurs2 glāzesmilti1 glāzecukurs200 gsviests saujasbrūklenes (vai citas ogas vai zapte)

Sagatavošana

1

Plātsmaize ir vienkārša un diezgan fiksa. Jācep divos piegājienos – vispirms apakšējā daļa. Glāze miltu, pusglāze cukura, 150 gr sviesta (jāliek auksts), 1 ola – visu samičkā lielā sviestainā bumbā un ieliek pagulēt ledusskapī.

2

Pēc 20 min ņemam laukā, rullējam, sadurstām ar dakšiņu (lai nesataisa gaisa burbuļus), liekam cepeškrāsnī apmēram 200 grādos un kūkojam 10 minūtes.

3

Pa to laiku taisām vēl divus spridzekļus. Sakuļam trīs olas, divas riktīgas ēdamkarotes skābā krējuma un vienu ēdamakaroti cukura. Sanāk kā plāno pankūku mīkla.

4

Sataisām augšējo kārtu – drumstalas. Divas glāzes miltu, vienu glāzi cukura, 200 gr sviesta savirpinām drumstalās.

5

Ņemam ārā apakšējo kārtu, padzesējam, beram bagātīgi virsū brūklenes. (Vai citas ogas no saldētavas. Vai kādu zapti!) Nu tā, ka nav žēl, lai neredz nemaz, nemaz to mīklu.

6

Tad lejam pāri krējuma un olu miksli, tad uzberam virsū drumstalas, ļoti bagātīgi.

7

Liekam cepties 200 grādos apmēram 25 minūtes. Un oplā! Holesterīna bumba ir gatava, sviests plūst pa visurieni, pirksti taukaini, bet olālā!!!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!