Marutas brūkleņu plātsmaize – ēdiet un nenožēlojiet neko!
Foto: Maruta Funta
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Apakšējā daļa
1 glāze
1 glāze milti
milti
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
150 g
150 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
Krējuma un olu maisījums
3 gab.
3 gab. olas
olas
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
Drumstalas
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
200 g
200 g sviests
sviests
Pildījumam
daudz saujas
daudz saujas brūklenes (vai citas ogas vai zapte)
brūklenes (vai citas ogas vai zapte)
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Svētki beigušies, vēderi izstaipīti, visādas apņemšanās izdomātas. Bet nav nekā burvelīgāka par kārtīgu plātsmaizi, kuras pagatavošanai vajag divas paciņas sviesta," saka receptes autore Maruta Funta. "Tamdēļ piedāvāju savu brūkleņu plātsmaizes recepti – sviesta spridzekli. Un nosacījums – netaupieties! Ēdiet šo cukura, sviesta un krējuma spridzekli pilnām mutēm un nenožēlojiet nevienu mirkli."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Plātsmaize ir vienkārša un diezgan fiksa. Jācep divos piegājienos – vispirms apakšējā daļa. Glāze miltu, pusglāze cukura, 150 gr sviesta (jāliek auksts), 1 ola – visu samičkā lielā sviestainā bumbā un ieliek pagulēt ledusskapī.

    Pēc 20 min ņemam laukā, rullējam, sadurstām ar dakšiņu (lai nesataisa gaisa burbuļus), liekam cepeškrāsnī apmēram 200 grādos un kūkojam 10 minūtes.

    Pa to laiku taisām vēl divus spridzekļus. Sakuļam trīs olas, divas riktīgas ēdamkarotes skābā krējuma un vienu ēdamakaroti cukura. Sanāk kā plāno pankūku mīkla.

    Sataisām augšējo kārtu – drumstalas. Divas glāzes miltu, vienu glāzi cukura, 200 gr sviesta savirpinām drumstalās.

    Ņemam ārā apakšējo kārtu, padzesējam, beram bagātīgi virsū brūklenes. (Vai citas ogas no saldētavas. Vai kādu zapti!) Nu tā, ka nav žēl, lai neredz nemaz, nemaz to mīklu.

    Tad lejam pāri krējuma un olu miksli, tad uzberam virsū drumstalas, ļoti bagātīgi.

    Liekam cepties 200 grādos apmēram 25 minūtes. Un oplā! Holesterīna bumba ir gatava, sviests plūst pa visurieni, pirksti taukaini, bet olālā!!!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form