Foto: Shutterstock
Ja kārojas kūku, bet nav cepeškrāsns, nebēdā, pagatavo bagātīgu maskarpones siera kūku.

* uzreiz jāatzīmē, ka es pamatreceptē minēto žāvēto aprikožu un lazdu riekstu vietā izvēlējos žāvētas plūmes + valriekstus, ko kā variantu ieteica izmēģināt arī receptes autore.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
400 gMascarpone400 gsaldais krējums1 gab.citrons2 ĒKcukurs1 ĒKželatīns150 gžāvētas plūmes200 gtumšā šokolāde100 gvalrieksti4 gab.zefīrs kakao brendijs

Sagatavošana

1

Sagatavo visas sastāvdaļas, kuras pēc tam atliks tikai samaisīt:

2

Melnās plūmes iemērc alkoholā - es izvēlējos brendiju. Šokolādi sasmalcina (bet ne pulverī - gabaliņi ir jājūt!). Sasmalcina riekstus. Zefīru sagriež mazos gabaliņos Želatīnu aplej ar pusglāzi auksta ūdens, uzbriedina. Sasmalcina arī izmērcētās plūmes

3

Saputo putukrējumu ar cukuru vidēji stingrās putās, pievieno maskarponi un izmaisa (vai īsu mirkli sakuļ). Pierīvē citrona miziņu un pievieno tā paša citrona sulu.

4

Želatīnu izkausē ūdens peldē kā parasti, pievieno masai, izmaisa.

5

Tagad jādarbojas fiksi, jo želatīns jau sācis savu želēšanas funkciju, bet mums vēl jāpievieno masai visas sagatavotās sastāvdaļas.

6

Saber kūkas masā visus sasmalcinātos kārumus, samaisa. Ielej tortes formā, izlīdzina un ledusskapī iekšā, vēlams, uz nakti.

7

Pirms pasniegšanas caur sietiņu pārkaisa ar kakao, rotā pēc izvēles.

*Kas man patika šajā receptē? Tas, ka ir variantu bez gala, bet pamatmasa paliek tā pati. Kā jau minēju - pamatā ir žāvētas aprikozes + mandeles + lazdu rieksti. Vasarā žāvēto augļu vietā var pievienot sasmalcinātas zemenes, ķiršus utt. Vispār te fantāzijai nav robežu!

**Kas nepatika? Izmaksas..., bet svētki jau nav katru dienu, dažreiz jau var! Bet, lūk, te atradīsi variantus, ar ko aizstāt dārgo maskarponi, lai izmaksas samazinātu teju uz pusi.

Iesūtīja: Gvendolena

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!