Foto: Shutterstock
Maskarpones siera kūka, kas garšos pat kūku neēdājiem.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.paciņas selgas cepumi200 gsviests konjaks vai brendijs4 gab.olas cukurs vaniļas cukurs mascarpone

Sagatavošana

1

Pamatnei: 2 paciņas cepumu sadrupinātu, samaisa ar 1 paciņu sviesta un nedaudz pievieno vai nu konjaku vai brendiju (var arī neko). Šo masu izliek pa formas apakšu. Cepamo formu iepriekš izklāj ar cepamo papīru.

2

Pildījumam: sakuļ 4 olas ar cukuru un vanilīna cukuru. Piemaisa maskarpone sieru (oriģinālā receptē ir 8 olas, 2 mazās paciņas maskarpone un 2 Filadelfijas siera. Bet sanāk arī citās kombinācijās).

3

Var pievienot nedaudz citrona sulas. Šo masu lej pāri pamatnei no cepumu masas.

4

Tad visu liek cepeškrāsnī un cep 180-200*C ~40 minūtes, līdz siera masa nav šķidra. Iesaku krāsns durtiņas paturēt pusvirus, līdz kūka atdziest, jo citādāk, kūkas augša saplaisās.

Iesūtīja: Anjēze

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!