Foto: Privātais arhīvs

Gards, svaigs un citronīgs deserts glāzītēs. Recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesūtīšanai paredzēto formu, iesūtījusi mūsu lasītāja Zane.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas150 mlcitronu sula150 mlcukurs120 gsviests200 gpilngraudu cepumi3 ĒKsviests250 gmaskarpone vai bezpiedevu krēmsiers glāzecukurs500 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Citronu vārīto krēmu gatavo iepriekšējā dienā, lai tas pa nakti stāv ledusskapī. Citronu sulu lej katliņā, pievieno cukuru, iesit olas, ar putojamo slotiņu visu viegli samaisa kopā.

2

Pievieno sviestu un liek karsēt uz nelielas liesmas. Maisa, līdz masa sabiezē un uzmet pirmos burbuļus.

3

Pārlej krēmu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi, piespiežot to pie krēma, lai starp krēmu un plēvi nepaliek gaiss. Liek ledusskapī uz nakti.

4

Cepumu drumstalām samaļ pilngraudu cepumus ar sviestu.

5

Gatavo maskarpones krēmu. Maskarponi ar cukuru kuļ ar mikseri, pievieno tam apmēram trešdaļu iepriekš pagtavotā citronu krēma, sajauc visu kopā, pielej saldo krējumu un kuļ, līdz izveidojas biezs, stingrs krēms.

6

Deserta trauciņos vai glāzēs kārto cepumu drupačas, tad maskarpones krēmu, nedaudz citronu krēmu, vēlreiz maskarpones krēmu. Pa virsu uzdrupina vēl cepumiņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!