Maskarpones un citronu krēma kārtojums ar cepumu drumstalām
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
CITRONU KRĒMAM
3
3 olas
olas
150 ml
150 ml citronu sula
citronu sula
150 ml
150 ml cukurs
cukurs
120 g
120 g sviests
sviests
DRUMSTALĀM
200 g
200 g pilngraudu cepumi
pilngraudu cepumi
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
MASKARPONES KRĒMAM
250 g
250 g maskarpone vai bezpiedevu krēmsiers
maskarpone vai bezpiedevu krēmsiers
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Gards, svaigs un citronīgs deserts glāzītēs. Recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesūtīšanai paredzēto formu, iesūtījusi mūsu lasītāja Zane.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Citronu vārīto krēmu gatavo iepriekšējā dienā, lai tas pa nakti stāv ledusskapī. Citronu sulu lej katliņā, pievieno cukuru, iesit olas, ar putojamo slotiņu visu viegli samaisa kopā.

    Pievieno sviestu un liek karsēt uz nelielas liesmas. Maisa, līdz masa sabiezē un uzmet pirmos burbuļus.

    Pārlej krēmu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi, piespiežot to pie krēma, lai starp krēmu un plēvi nepaliek gaiss. Liek ledusskapī uz nakti.

    Cepumu drumstalām samaļ pilngraudu cepumus ar sviestu.

    Gatavo maskarpones krēmu. Maskarponi ar cukuru kuļ ar mikseri, pievieno tam apmēram trešdaļu iepriekš pagtavotā citronu krēma, sajauc visu kopā, pielej saldo krējumu un kuļ, līdz izveidojas biezs, stingrs krēms.

    Deserta trauciņos vai glāzēs kārto cepumu drupačas, tad maskarpones krēmu, nedaudz citronu krēmu, vēlreiz maskarpones krēmu. Pa virsu uzdrupina vēl cepumiņus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form