Foto: Shutterstock
Garšīgas ābolu pankūkas ar safrānu saldām brokastīm vai launadziņam. Autore iesaka cept mikroviļņu krāsnī, taču var cept, kā ierasts, uz pannas!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gmilti200 gpiens2 gab.olas5 gab.āboli1 šķipsnasafrāns2 ĒKsviests20 graugs1 ĒKcukurs4 TKsāls

Sagatavošana

1

Pienu uzsilda, izkausē tajā raugu, pievieno 1 ĒK kausēta sviesta, safrānu (to iepriekš pārlej ar pāris ĒK verdoša ūdens un 5 minūtes nostādina), olu, cukuru, sāli un ļoti labi samaisa. Pievieno miltus un maisa līdz veidojas viendabīga masa, lai nebūtu kunkuļu. Trauku apsedz un liek siltā vietā uzrūgt.

2

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, liek uzrūgušajā mīklā un samaisa.

3

Atlikušo sviestu izkausē lēzenā šķīvī (30 sekundes uz pilnas jaudas). Ēdamkaroti iemērc siltā ūdenī, tad paņem mīklu ar karoti un liek uz šķīvja ar kausēto sviestu. Uz šķīvja saliek vairākas pankūkas.

4

Cep vidējā jaudā 2,5-3 minūtes, tad apgriež un cep apmēram 3 minūtes.

Iesūtīja: Ritiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!