Banānu kūciņas
Foto: Shutterstock
3.2500 8
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.

Par laimi, savu vēlmi pēc saldumiem var apmierināt ar dabiskiem saldinātājiem, piemēram, dabisko cukuru, kas atrodams augļos un pienā. Nejūties pārliecināts? "Women's Health" piedāvā banānu minikūciņu recepti, kurā netiek pievienots cukurs.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem.

2. Sajauc bļodā banānus, grieķu jogurtu, vaniļu, olas un rozīnes.

3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un valriekstus.

4. Abu bļodu saturu savieno, samaisa un masu lej lej mazo kēksiņu pannā.

5. Cep 175 grādos aptuveni 25 minūtes. Kēksiņu gatavību pārbauda pēc 15-20 minūtēm. Kad kūciņas kļuvušas kārdinoši brūnas un nedaudz pacēlušās uz augšu, ņem ārā no krāsns un atdzesē.

Vienas kūciņas uzturvērtība: 107 kcal, 1,2 g tauku (0,2 g piesātināto), 20,2 g ogļhidrātu, 6 g cukura, 48,7 mg nātrija, 1,8 g šķiedrvielu, 4 g olbaltumvielu.

Comment Form