Foto: Shutterstock
Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.

Par laimi, savu vēlmi pēc saldumiem var apmierināt ar dabiskiem saldinātājiem, piemēram, dabisko cukuru, kas atrodams augļos un pienā. Nejūties pārliecināts? "Women's Health" piedāvā banānu minikūciņu recepti, kurā netiek pievienots cukurs.

40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gatavi banāni, samīcīti biezenī175 mlgrieķu jogurts vaniļas ekstrakts130 gkviešu milti130 gpilngraudu kviešu milti1 ola1 olas baltums4 ĒKrozīnes1 TKdzeramā soda1 šķipsnasāls1 šķipsnakanēlis un muskatrieksts (pēc izvēles)1 saujasmalcināti valrieksti (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 175 grādiem.

2

Sajauc bļodā banānus, grieķu jogurtu, vaniļu, olas un rozīnes.

3

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un valriekstus.

4

Abu bļodu saturu savieno, samaisa un masu lej lej mazo kēksiņu pannā.

5

Cep 175 grādos aptuveni 25 minūtes. Kēksiņu gatavību pārbauda pēc 15-20 minūtēm. Kad kūciņas kļuvušas kārdinoši brūnas un nedaudz pacēlušās uz augšu, ņem ārā no krāsns un atdzesē.

Vienas kūciņas uzturvērtība: 107 kcal, 1,2 g tauku (0,2 g piesātināto), 20,2 g ogļhidrātu, 6 g cukura, 48,7 mg nātrija, 1,8 g šķiedrvielu, 4 g olbaltumvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!