Sāļie alus mafini ar desiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 pikantas mazās desiņas
pikantas mazās desiņas
150 ml
150 ml alus
alus
1
1 ola
ola
50 g
50 g milti
milti
1/2 ĒK
1/2 ĒK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
tomātu mērce pasniegšanai
tomātu mērce pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Pikanta uzkoda, ko baudīt arī ar kādu stiprāku dzērienu – desiņu maizītes no alus un sinepju mīklas. Pasniedz ar tomātu mērci neilgi pēc izņemšanas no krāsns.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laikus ietauko mafinu pannu ar sviestu vai eļļu, lai katra iedaļa būtu gatava cepšanai.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

    Desiņas pārgriež gareniski uz pusēm. Katru pusīti ievieto mafinu pannas iedalījumā. Mafinu pannu ar desiņām ievieto krāsnī un desiņas cep 10–12 minūtes, līdz tās ir zeltainas.

    Kamēr desiņas cepas, bļodā sajauc alu ar olu, miltiem, sinepēm, sāli un pipariem, lai veidotos viendabīga mīkla.

    Kad desiņas gatavas, mīklu pārlej tām pāri katrā iedaļā. Mafinu pannu liek atpakaļ krāsnī un cep maizītes 12–15 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaina.

    Gatavās maizītes izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātu mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form