Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pikanta uzkoda, ko baudīt arī ar kādu stiprāku dzērienu – desiņu maizītes no alus un sinepju mīklas. Pasniedz ar tomātu mērci neilgi pēc izņemšanas no krāsns.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 pikantas mazās desiņas150 mlalus1 ola50 gmilti0.5 ĒKpilngraudu sinepes pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari tomātu mērce pasniegšanai

Sagatavošana

1

Laikus ietauko mafinu pannu ar sviestu vai eļļu, lai katra iedaļa būtu gatava cepšanai.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

3

Desiņas pārgriež gareniski uz pusēm. Katru pusīti ievieto mafinu pannas iedalījumā. Mafinu pannu ar desiņām ievieto krāsnī un desiņas cep 10–12 minūtes, līdz tās ir zeltainas.

4

Kamēr desiņas cepas, bļodā sajauc alu ar olu, miltiem, sinepēm, sāli un pipariem, lai veidotos viendabīga mīkla.

5

Kad desiņas gatavas, mīklu pārlej tām pāri katrā iedaļā. Mafinu pannu liek atpakaļ krāsnī un cep maizītes 12–15 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaina.

6

Gatavās maizītes izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātu mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!