Sāļie alus mafini ar desiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pikanta uzkoda, ko baudīt arī ar kādu stiprāku dzērienu – desiņu maizītes no alus un sinepju mīklas. Pasniedz ar tomātu mērci neilgi pēc izņemšanas no krāsns.

Laikus ietauko mafinu pannu ar sviestu vai eļļu, lai katra iedaļa būtu gatava cepšanai.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

Desiņas pārgriež gareniski uz pusēm. Katru pusīti ievieto mafinu pannas iedalījumā. Mafinu pannu ar desiņām ievieto krāsnī un desiņas cep 10–12 minūtes, līdz tās ir zeltainas.

Kamēr desiņas cepas, bļodā sajauc alu ar olu, miltiem, sinepēm, sāli un pipariem, lai veidotos viendabīga mīkla.

Kad desiņas gatavas, mīklu pārlej tām pāri katrā iedaļā. Mafinu pannu liek atpakaļ krāsnī un cep maizītes 12–15 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaina.

Gatavās maizītes izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātu mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form