Smilšu mīklas kūciņas ar ķiršiem un pūdercukura glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.

Smilšu mīklu izrullē plānu un uzklāj pa virsu mafinu formai, iespiežot mīklu katrā formiņā. Pēc tam nogriež liekos mīklas gabaliņus, lai aizpildītas būtu tikai pašas dziļās formiņas.

Smilšu mīklu vari iegādāties jau gatavu, vai pagatavot pēc šīs receptes.

Cepamo formu ar mīklu liek atdzesēties aptuveni 15 minūtes.

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

Katras kūciņas mīklas pamatnē ieliek pavisam nedaudz ķiršu ievārījuma.

Bļodā sajauc kopā sviestu (istabas temp.), pūdercukuru, mandeļu miltus un olu. Masu kārtīgi samaisa un pēc tam liek pa virsu ķiršu ievārījumam kūciņās.

Katrai kūciņai pa virsu liek trīs ķiršu pusītes (veselos ķiršus iztīra no kauliņiem un sagriež uz pusēm), un apber ar mandeļu skaidiņām.

Mafinu formu ar kūciņām liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm un cep 15 – 20 minūtes.

Kad ķiršu kūciņas gatavas, ņem laukā no cepeškrāsns, izņem no mafinu formas un ļauj tām atdzist.

Atlikušos 75 gramus ar pūdercukuru sajauc ar pavisam nedaudz ūdens, lai iegūtu glazūras konsistenci.

Pūdercukura glazūru liek konditorejas tūtā (vai parastā aizspiežamā plastmasas maisiņā, kuram nogriezts snīpītis).

Ar veiklām kustībām pūdercukura glazūru uzklāj uz siltajām ķiršu kūciņām.
Ļauj glazūrai nedaudz sastingt, pēc tam kūciņas pasniedz.

"Tasty" padoms: ja nav vēlmes niekoties ar pūdercukura glazūru, kūciņām pūdercukuru var vienkārši uzsijāt pa virsu ar sietiņa palīdzību.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form