Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
190 gsmilšu mīkla4 ĒKķiršu ievārījums100 gsviests100 gpūdercukurs100 gmandeļu milti1 ola18 ķirši2 ĒKmandeļu skaidiņas75 gpūdercukurs PIEDERUMI: mafinu cepamā forma maza konditorejas tūta

Sagatavošana

1

Smilšu mīklu izrullē plānu un uzklāj pa virsu mafinu formai, iespiežot mīklu katrā formiņā. Pēc tam nogriež liekos mīklas gabaliņus, lai aizpildītas būtu tikai pašas dziļās formiņas.

2

Smilšu mīklu vari iegādāties jau gatavu, vai pagatavot pēc šīs receptes.

3

Cepamo formu ar mīklu liek atdzesēties aptuveni 15 minūtes.

4

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

5

Katras kūciņas mīklas pamatnē ieliek pavisam nedaudz ķiršu ievārījuma.

6

Bļodā sajauc kopā sviestu (istabas temp.), pūdercukuru, mandeļu miltus un olu. Masu kārtīgi samaisa un pēc tam liek pa virsu ķiršu ievārījumam kūciņās.

7

Katrai kūciņai pa virsu liek trīs ķiršu pusītes (veselos ķiršus iztīra no kauliņiem un sagriež uz pusēm), un apber ar mandeļu skaidiņām.

8

Mafinu formu ar kūciņām liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm un cep 15 – 20 minūtes.

9

Kad ķiršu kūciņas gatavas, ņem laukā no cepeškrāsns, izņem no mafinu formas un ļauj tām atdzist.

10

Atlikušos 75 gramus ar pūdercukuru sajauc ar pavisam nedaudz ūdens, lai iegūtu glazūras konsistenci.

11

Pūdercukura glazūru liek konditorejas tūtā (vai parastā aizspiežamā plastmasas maisiņā, kuram nogriezts snīpītis).

12

Ar veiklām kustībām pūdercukura glazūru uzklāj uz siltajām ķiršu kūciņām.
Ļauj glazūrai nedaudz sastingt, pēc tam kūciņas pasniedz.

"Tasty" padoms: ja nav vēlmes niekoties ar pūdercukura glazūru, kūciņām pūdercukuru var vienkārši uzsijāt pa virsu ar sietiņa palīdzību.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!