Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldākai dienai – ar šokolādi bagātīgas trauslās mīklas tartes. Īpaši smalku šo desertu padarīs drusciņa pārtikas zelta, kas kalpos kā izcils svētku reižu dekors. Gardēži novērtēs!
240Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:175 gmilti50 gpūdercukurs100 gsviests1 olas dzeltenums daži pilieni vaniļas ekstrakts PILDĪJUMAM:300 mlsaldais krējums75 gpūdercukurs200 gtumšā šokolāde daži pilieni vaniļas ekstrakts2 olas pārtikas zelts dekorēšanai PIEDERUMI: 6x12cm lielas tartes formiņas keramiskie zirņi (baking beans)

Sagatavošana

1

Padoms: ja mājās nav virtuves kombaina, mīklu var maisīt arī ar karoti un drupināt ar rokām, lai iegūtu vajadzīgo mīklas biezumu. Tas gan prasīs ilgāku laiku, bet rezultāts būs tikpat gards.

2

Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzist uz 30 minūtēm. Ja mīkla kļuvusi pārāk cieta, to notur 10–20 minūtes istabas temperatūrā.

3

Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem, mīklu izrullē plānu un lielā laukumā, lai varētu nosegt sešas formiņas.

4

Mīklu ar nazi sagriež sešās vienādās daļās, un liek virsū katrai formiņai. Ar pirkstiem rūpīgi iespiež iekšā, un ar nazi nogriež lieko mīklu, kas nokarājas pāri maliņām.

5

Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu un formiņas liek ledusskapī, lai mīkla atdziest aptuveni 30 minūtes.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, tur atstāj arī cepeškrāsns pannu, lai uzkarst.

7

Izņem tartes formiņas no ledusskapja un virs tām uzliek nelielas cepamā papīra sloksnes. Pa virsu papīram saber keramiskos zirņus. Ja tādu nav, var izmantot sausas pupiņas, rīsus vai zirņus.

8

Tartes formiņas liek uz karstās cepeškrāsns pannas un cep 15-17 minūtes, pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns. Izņem no formiņām keramikas zirņus un cepamo papīru, ieliek atpakaļ krāsnī un cep vēl 5-7 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

9

Gatavo pildījumu. Nelielā katliņā ielej saldo krējumu un pievieno pūdercukuru. Šķidrumam ļauj sākt vārīties, lēnām maisa un gaida, līdz cukurs izkusis.

10

Bļodiņā saber gabaliņos salauztu šokolādi. To pārlej ar karsto saldā krējuma masu, un visu maisa, līdz šokolāde izkususi.

11

Pēc tam pievieno vaniļas ekstraktu un apmaisa. Ļauj nedaudz atdzist, un tad iekuļ šokolādes un krējuma masā olas.

12

Pildījumu vienlīdzīgi salej visās tartēs. Tad tās liek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm, līdz pildījums viegli sastindzis.

13

Kad tartes gatavas, tās atdzesē aptuveni 15 minūtes. Pēc tam izņem no cepamajām formiņām un atdzesē pilnībā.

14

Pēc tam izdekorē ar nelielu gabaliņu no zelta sloksnes. Tartes pasniedz istabas temperatūrā vai atdzesētas ledusskapī.

Padoms: Pārtikas zeltu var nopirkt lielākajos konditorejas izejvielu veikalos, piemēram, "Gemoss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!