Foto: Privātais arhīvs

"Kāpēc es ķeros pie salātiem? Esmu karantīnas laikā baigi slinkojusi ar kustēšanos. Jā, vecais stāsts, "saņemies, tu tak vari bla-bla-bla". Nedarbojas. Bulciņa pusdienās. Viena. Otra. Trešā...Un svari nesaka neko labu. Veselībai netraucē, bet nu nav īsti laba sajūta. Esmu jau izaugusi no tā vecuma, kad bija kauns pludmalē, jo galvenais ir īstais peldkostīms, bet atlika man satikt vienu vecu brūtgānu – no tiem, kuru klātbūtnē kājas ļimst – un es atcerējos, kāda biju laikā, kad ar viņu "šuri muri". Johaidī! Apsolīju sev kļūt atkal tāda. Nu, jā – tā es atkal nonācu pie salātiem," atraktīvi recepti piesaka mūsu lasītāja Kristīne Dekovice.

Kā skaidro Kristīne, tad šo salātu produktu kopējās izmaksas ir aptuveni trīs eiro: "Dievinu jaunos kāpostus. Nu, labi, šie ir no Maķedonijas, bet, kamēr izaugs savi, diemžēl, sanāk lietot ārzemju dārzeņus un augļus. Es saprotu, ka mūsu pašu "Getliņu" tomātus izdaudzēt laikam tiešām ir dārgāk nekā Spānijā, tāpēc pagaidām mūsu smukos, garšīgos, dārgos tomātus atstāju tiem, kam gada ienākumi ir 64 tūkstoši eiro. Man gadījās tikt pie nocenotas kūpinātas vistas, "dežūrkāposta", mājās bija pāris tomāti un paprika, kas vienmēr kaut kur virtuvē mētājas. Savukārt "burvju mērces" pamatā ir viss, ko izdevās atrast ledusskapī."

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 jaunais kāposts2 tomāti paprika pēc garšasdilles vai citi zaļumi kūpināta vista pēc garšaskrējums pēc garšasmajonēze pēc garšastomātu mērce pēc garšasmedus vai cukurs1 ķiploka daiviņa2 ĒKsojas mērce2 ĒKlaima sula1 ĒKgraudu sinepes

Sagatavošana

1

Sasmalcina tomātus un vistas gaļu. Paprikai izņem sēklotni, sagriež gabaliņos. Kāpostus smalki saēvelē ar dārzeņu mizojamo nazi. Visas sastāvdaļas liek bļodā.

Foto: Privātais arhīvs
2

Gatavo mērci, bļodiņā sakuļot visas sastāvdaļas pēc garšas. Pievieno mērci salātiem un samaisa.

Foto: Privātais ahīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!