Foto: DELFI
Recepte, kas tapusi, lai bērniem iemānītu biezpienu un kefīru, vienlīdz labi garšo arī pieaugušajiem. Pankūciņi ir pankūku mazie un ņiprie brālēni, kas tapuši, peldoties karstā sviestā. No bļodas pazūd zibenīgi gan ar ievārījumu, gan bez tā. Ja vēlies nedaudz sarežģīt pagatavošanu, tad cepot katram pankūciņam vari uzlikt virsū plānu ābolu šķēlīti.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.olas1 glāzemilti1.5 glāzekefīrs200 gbiezpiens4 ĒKcukurs1 šķipsnasoda100 gsviests (cepšanai)3 ĒKpūdercukurs (pārkaisīšanai)

Sagatavošana

1

Bļodā sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, tas būs vajadzīgs cepšanai.

Foto: DELFI
2

Liek mīklu ledusskapī atpūsties .

3

Sviesta piciņu izkausē pannā un karstā sviestā ar mazu karoti lej mazos pankūciņus.

Foto: DELFI
4

Apgriež pankūciņus otrādi, kad abas puses izceptas, liek bļodā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Foto: DELFI
5

Pasniedz ar ievārījumu, klāt piedzer aukstu pienu.

Padomi, kas noderēs, cepot pankūciņus!

Mīklai jābūt samaisīta skāba krējuma konsistencē. Tam no karotes uz pannu jālīst negribīgi. Ja mīkla šķiet par biezu, pievieno kefīru, ja par šķidru, tad pievieno vēl miltus.

Sviestu nevajag žēlot! Ja skoposies, pankūciņi piedegs. Sviests padara tos sevišķi mīkstus un pufīgus.

Uz pankūciņiem var uzlikt plānas ābola vai bumbiera šķēlītes, uztupināt saldētas vai svaigas ogas, tad griezt riņķī un turpināt cept.

Lai garda našķēšanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!