Mazie biezpiena pankūciņi
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze milti
milti
1,5 glāze
1,5 glāze kefīrs
kefīrs
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 šķipsna
1 šķipsna soda
soda
100 g
100 g sviests (cepšanai)
sviests (cepšanai)
3 ĒK
3 ĒK pūdercukurs (pārkaisīšanai)
pūdercukurs (pārkaisīšanai)
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte, kas tapusi, lai bērniem iemānītu biezpienu un kefīru, vienlīdz labi garšo arī pieaugušajiem. Pankūciņi ir pankūku mazie un ņiprie brālēni, kas tapuši, peldoties karstā sviestā. No bļodas pazūd zibenīgi gan ar ievārījumu, gan bez tā. Ja vēlies nedaudz sarežģīt pagatavošanu, tad cepot katram pankūciņam vari uzlikt virsū plānu ābolu šķēlīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, tas būs vajadzīgs cepšanai.

    Mazie biezpiena pankūciņi
    Foto: DELFI

    Liek mīklu ledusskapī atpūsties .

    Sviesta piciņu izkausē pannā un karstā sviestā ar mazu karoti lej mazos pankūciņus.

    Mazie biezpiena pankūciņi
    Foto: DELFI

    Apgriež pankūciņus otrādi, kad abas puses izceptas, liek bļodā un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Mazie biezpiena pankūciņi
    Foto: DELFI

    Pasniedz ar ievārījumu, klāt piedzer aukstu pienu.

    Padomi, kas noderēs, cepot pankūciņus!

    Mīklai jābūt samaisīta skāba krējuma konsistencē. Tam no karotes uz pannu jālīst negribīgi. Ja mīkla šķiet par biezu, pievieno kefīru, ja par šķidru, tad pievieno vēl miltus.

    Sviestu nevajag žēlot! Ja skoposies, pankūciņi piedegs. Sviests padara tos sevišķi mīkstus un pufīgus.

    Uz pankūciņiem var uzlikt plānas ābola vai bumbiera šķēlītes, uztupināt saldētas vai svaigas ogas, tad griezt riņķī un turpināt cept.

    Lai garda našķēšanās!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form