"Mazkaloriju aukstā zupa uz ūdens bāzes," tā šo veldzējošā vasaras ēdiena versiju raksturo receptes autore Līga Druka-Smalkā, kura to iesaka grupā "Latvieši UK gatavo". Ēdājiem, kuriem pietrūkst "baltuma", viņa iesaka pievienot kādu ēdamkaroti skābā krējuma. Ar proporcijām katrs var variēt pats, lai nonāktu pie gardākā rezultāta.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

marinētas bietes gurķi vārītas olas lociņi dilles ĒKsinepes pēc garšascitronu sula pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Olas novāra cietas (aptuveni 13 minūtes), atdzesē un noloba.

2

Gurķus sagriež, lociņus un dilles sakapā.

3

Lielā katlā liek marinētas bietes, pievieno gurķus, zaļumus, sinepes, citronu sulu, sāli.

4

5

Visu pārlej ar novārītu un atdzesētu ūdeni, zupu maisot, lai sastāvdaļas labi sajaucas. Ūdeni pielej tik daudz, cik "biezu" zupu vēlas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!