Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci
Foto: Ziemassvētku kulinārijas akadēmija
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
 
apelsīna miziņa no 2 apelsīniem
apelsīna miziņa no 2 apelsīniem
400 ml
400 ml svaigi spiesta apelsīnu sula
svaigi spiesta apelsīnu sula
10 g
10 g ingvera sakne
ingvera sakne
20 g
20 g piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
1
1 rozmarīna zariņš
rozmarīna zariņš
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
40 ml
40 ml Spicy rums
Spicy rums
1 kg
1 kg dzērvenes
dzērvenes
300 g
300 g mazsālīta forele
mazsālīta forele
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Tik pazīstamo mazsālītās foreles garšu dzērveņu mērce paceļ jaunos augstumos. Recepti iesaka Ziemassvētku kulinārijas akadēmija, ko decembrī rīkoja "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt" un "Boržomi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas.

    Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes.

    Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot.

    Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties.

    Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form