Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci
Foto: Ziemassvētku kulinārijas akadēmija

Tik pazīstamo mazsālītās foreles garšu dzērveņu mērce paceļ jaunos augstumos. Recepti iesaka Ziemassvētku kulinārijas akadēmija, ko decembrī rīkoja "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt" un "Boržomi".

Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas.

Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes.

Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot.

Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties.

Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form