Mazsālīti gurķi ar ozolu lapām
Foto: Valdis Ošiņš
2.3750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
6-9
6-9 gurķi
gurķi
2-3
2-3 ķploku daiviņas
ķploku daiviņas
 
mārrutka lapa, plaukstas lielumā
mārrutka lapa, plaukstas lielumā
 
mārrutka saknes gabals
mārrutka saknes gabals
 
dilles ar ziediem un kātiem
dilles ar ziediem un kātiem
2
2 ozola lapas
ozola lapas
5
5 ķiršu lapas
ķiršu lapas
5
5 upeņu lapas
upeņu lapas
Sālījumam
500 ml
500 ml ūdens, uzvārīts
ūdens, uzvārīts
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK etiķis 9%
etiķis 9%
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Svaigēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Recepti iesaka Sandra Ošiņa sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu, iedesmojot festivāla laikā notiekošajam sālīto gurķu konkursam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Produktu daudzums paredzēts 1 l burkai.

    Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus.

    Traukā liek gurķus pamīšus ar sagrieztām dillēm, ozolu, ķiršu, upeņu un mārrutku lapām, nomizotām ķiploku daiviņām un mārrutka saknes gabaliņu.

    Uzvāra ūdeni, iejauc cukuru, sāli un etiķi. Sālījumu pārlej gurķiem. Pārliek ar vāku vai slogu.

    Ļauj gurķiem vienu līdz divas dienas ieskābt siltumā. Var sākt ēst jau nākamajā dienā. Kad garša šķiet laba, gurķus liek ledusskapī, kur tos var uzglabāt ilgāku laiku.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form