Mazsālīti gurķi ar ozolu lapām
Foto: Valdis Ošiņš
2.3750 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā

Recepti iesaka Sandra Ošiņa sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu, iedesmojot festivāla laikā notiekošajam sālīto gurķu konkursam.

Produktu daudzums paredzēts 1 l burkai.

Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus.

Traukā liek gurķus pamīšus ar sagrieztām dillēm, ozolu, ķiršu, upeņu un mārrutku lapām, nomizotām ķiploku daiviņām un mārrutka saknes gabaliņu.

Uzvāra ūdeni, iejauc cukuru, sāli un etiķi. Sālījumu pārlej gurķiem. Pārliek ar vāku vai slogu.

Ļauj gurķiem vienu līdz divas dienas ieskābt siltumā. Var sākt ēst jau nākamajā dienā. Kad garša šķiet laba, gurķus liek ledusskapī, kur tos var uzglabāt ilgāku laiku.

Lai labi garšo!

Comment Form