Mazsālīti gurķi bez etiķa
Foto: Shutterstock
3.7317 41
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2-2.5 kg
2-2.5 kg gurķi
gurķi
3-4 gab.
3-4 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
 
dilles
dilles
 
upeņu lapas
upeņu lapas
Marinādei:
3 l
3 l ūdens
ūdens
4 ĒK
4 ĒK vārāmā sāls
vārāmā sāls
2.5 ĒK
2.5 ĒK cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sameklē burku, visforšāk, ja kaut kur mētājas 5 - litrīga senos laikos tādās pārdevās tomātu - gurķu maisījums, šitā foršā tāpēc, ka visiem labi roka ielien tai burkā.

    Es parasti pērku 2 - 2,5 kg gurķīšus, bet var mazāk, tad jau redzēs, cik noēdat. Nomazgā gurķus un diļļu maisījumu ( ja nopirki tādu).

    Sagriez gabalos kādas 3-4 daiviņas ķiploka, tagad krāmē burkā iekšā, apakšā iemet dilles ar ko nu maisījumā ideāli, ja upeņu lapas, tas tas labākais no komponentiem, mazliet no ķiplokiem.

    Smuki liec gurķus, centies stāvus, vairāk saies, kad pirmā kārta salikta, tad akal uzmet to maisījumu, tad vēl liec , ja ir - tos gurķus vēl, talāk jau kā pagadās krāmē, un pašās beigās akal uzmet pārpalikumus no maisījuma.

    Paralēli šitai darbībai bija jāuzliek vārīties ūdens marinādei, es ņemu 3 l katliņu un pilnu līdz malām ar ūdeni. Kad sāk vārīties ieberu 4 ĒK ar vārāmo rupjo sāli ( pat mazliet kaudzīte iznāk), un 2 pilnas karotes cukura ( nu ar ar baigo kaudzi, jo citreiz ieberu 3 bez kaudzes), vairāk neko, slēdzu ārā, un šitādu pašu vārošu ar smeļamo karoti leju gurķiem virsū, ja šovakar šitā uzliesi, tad rīt no rīta gurķi gatavi, rīt pa dienas vidu būs jau jāliek tā burka ledusskapī, lai tālāk neskābst, nu tad dienās 2 izēdīsiet un varat skābēt akal pa jaunam.

    Pieļauju, ka varbūt sāls kādreiz būs par daudz, es nezinu, no kā tas atkarīgs, bet citreiz ir mazliet par sāļu, bet, akal, kad pieliek par maz - tad tādi bez garšas. Nu to jau piešaujas.


    Iesūtīja:
    bum-bum

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form