Foto: Shutterstock
Šķiet, ka nav nekā vienkāršākā kā pagatavot mazsālītos gurķus – nomazgā, pārlej ar sālsūdeni un gaidi, kad tie būs gatavi. Kā skaidro portāls "Tak prosto", odesieši gurķu sālīšanas mākslu ir izkopuši līdz pilnībai, liekot lietā gadu gaitā pārbaudītus knifus. Lūk, recepte īpaši kraukšķīgiem un pikantiem mazsālītajiem gurķēniem odesiešu gaumē, kas būs gatavi ēšanai jau nākamajā dienā.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kggurķi5 ķiploka daivas5 diļļu kāti5 upeņu lapas5 ķiršu lapas3 ozola lapas3 mārrutka lapas5 melnie pipari5 smaržīgie pipari2 lauru lapas4 ĒKjūras sāls1 TKcukurs2 lverdošs ūdens

Sagatavošana

1

Noskalo gurķus, nogriež tiem galiņus. Pārlej gurķus ar aukstu ūdeni un mērcē vismaz trīs stundas.

2

Lielas bļodas vai katla apakšā liek pusi ozola, mārrutka, upeņu, ķiršu un lauru lapu, pusi kapātu ķiploku. Virsū blīvi blakus vienu otram saliek gurķus. Virsū liek atlikušās lapas, sasmalcinātos ķiplokus, piparus.

3

Gatavo sālījumu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un iemaisa.

4

Pārlej gurķus ar verdošo sālījumu, uzliek virsū šķīvi kā slogu.

5

Nākamajā dienā mazsālītie gurķīši odesiešu gaumē ir gatavi baudīšanai. Tad katlu liek ledusskapī, lai palēninātu fermentācijas procesu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!