Mazsālīti gurķīši ar karsto sālījumu odesiešu gaumē
Foto: Shutterstock
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
1-1,5 kg
1-1,5 kg gurķi
gurķi
5
5 ķiploka daivas
ķiploka daivas
5
5 diļļu kāti
diļļu kāti
5
5 upeņu lapas
upeņu lapas
5
5 ķiršu lapas
ķiršu lapas
3
3 ozola lapas
ozola lapas
3
3 mārrutka lapas
mārrutka lapas
5
5 melnie pipari
melnie pipari
5
5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2
2 lauru lapas
lauru lapas
4 ĒK
4 ĒK jūras sāls
jūras sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
2 l
2 l verdošs ūdens
verdošs ūdens
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Šķiet, ka nav nekā vienkāršākā kā pagatavot mazsālītos gurķus – nomazgā, pārlej ar sālsūdeni un gaidi, kad tie būs gatavi. Kā skaidro portāls "Tak prosto", odesieši gurķu sālīšanas mākslu ir izkopuši līdz pilnībai, liekot lietā gadu gaitā pārbaudītus knifus. Lūk, recepte īpaši kraukšķīgiem un pikantiem mazsālītajiem gurķēniem odesiešu gaumē, kas būs gatavi ēšanai jau nākamajā dienā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noskalo gurķus, nogriež tiem galiņus. Pārlej gurķus ar aukstu ūdeni un mērcē vismaz trīs stundas.

    Lielas bļodas vai katla apakšā liek pusi ozola, mārrutka, upeņu, ķiršu un lauru lapu, pusi kapātu ķiploku. Virsū blīvi blakus vienu otram saliek gurķus. Virsū liek atlikušās lapas, sasmalcinātos ķiplokus, piparus.

    Gatavo sālījumu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un iemaisa.

    Pārlej gurķus ar verdošo sālījumu, uzliek virsū šķīvi kā slogu.

    Nākamajā dienā mazsālītie gurķīši odesiešu gaumē ir gatavi baudīšanai. Tad katlu liek ledusskapī, lai palēninātu fermentācijas procesu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form