Foto: Shutterstock
Piešauj asumu mazsālītajiem gurķēniem, apgūstot dažu labu viltību no korejiešiem! Mazsālītie ar pikantu pildījumu būs pavisam negaidīts notikumu pavērsiens vasaras ēdienkartē.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgvidēji lieli gurķi2 ĒKsāls1 sīpolloku bunte4 ķiploka daivas1 burkāns sīpoli3 ĒKzivju mērce1 ĒKcukurs1 ĒKsezama sēklas60 mlūdens pēc garšasčili vai čili piparu pārslas

Sagatavošana

1

Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus. Tad katru gurķi krusteniski iešķeļ, bet ne līdz galam, apakšā atstājot 1-1.5 cm, lai gurķis turētos kopā.

2

Gurķus liek bļodā, pārber ar sāli un ieberzē gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Ļauj gurķiem sālīties aptuveni 20-30 minūtes, procesa laikā 1-2 reizes gurķus apgrozot, lai tie iesālītos vienmērīgāk.

3

Pēc noteiktā laikā gurķus noskalo zem auksta ūdens strūklas. Nosausina un noliek malā.

4

Gatavo pildījumu. Sasmalcina lociņus. Sarīvē burkānus uz rupjās rīves vai dārzeņu mandolīnas. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Sakapā čili. Liek visu bļodā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas un samaisa. Tad masu pilda gurķos.

5

Šādi sagatavotus gurķus var pasniegt uzreiz kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem, bet, ja vēlies, vari tos ieskābēt izteiktākai garšai. Ievieto sagatavotos gurķus aizvākojamā plastmasas kastē un pāris dienas noturi istabas temperatūrā, pēc tam turot ledusskapī un izmantojot pēc nepieciešamības.

Lai procesam izsekotu soli pa solim, noskaties šo video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!