Mazsālīti, pildīti gurķi korejiešu gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vidēji lieli gurķi
vidēji lieli gurķi
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
Pildījumam
1
1 sīpolloku bunte
sīpolloku bunte
4
4 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1
1 burkāns
burkāns
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
3 ĒK
3 ĒK zivju mērce
zivju mērce
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sezama sēklas
sezama sēklas
60 ml
60 ml ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas čili vai čili piparu pārslas
čili vai čili piparu pārslas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Korejiešu nacionālā virtuve
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Piešauj asumu mazsālītajiem gurķēniem, apgūstot dažu labu viltību no korejiešiem! Mazsālītie ar pikantu pildījumu būs pavisam negaidīts notikumu pavērsiens vasaras ēdienkartē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus. Tad katru gurķi krusteniski iešķeļ, bet ne līdz galam, apakšā atstājot 1-1.5 cm, lai gurķis turētos kopā.

    Gurķus liek bļodā, pārber ar sāli un ieberzē gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Ļauj gurķiem sālīties aptuveni 20-30 minūtes, procesa laikā 1-2 reizes gurķus apgrozot, lai tie iesālītos vienmērīgāk.

    Pēc noteiktā laikā gurķus noskalo zem auksta ūdens strūklas. Nosausina un noliek malā.

    Gatavo pildījumu. Sasmalcina lociņus. Sarīvē burkānus uz rupjās rīves vai dārzeņu mandolīnas. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Sakapā čili. Liek visu bļodā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas un samaisa. Tad masu pilda gurķos.

    Šādi sagatavotus gurķus var pasniegt uzreiz kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem, bet, ja vēlies, vari tos ieskābēt izteiktākai garšai. Ievieto sagatavotos gurķus aizvākojamā plastmasas kastē un pāris dienas noturi istabas temperatūrā, pēc tam turot ledusskapī un izmantojot pēc nepieciešamības.

    Lai procesam izsekotu soli pa solim, noskaties šo video.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form