60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
BIEZENIM:1 kgsaldie kartupeļi30 gsviests1 šķipsnasāls1 TKtimiāns BUMBIŅĀM:500 gliellopa maltā gaļa1 vārītas biete šķipsnasāls0.5 TKtimiāns1 ķiploka daiviņa0.5 TKsarkanās paprikas pulveris
Sagatavošana
1
Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, uzvāra un pēc tam nokāš (novārījumu neizlej).
2
Kad kartupeļi atdzisuši līdz aptuveni 40°C, tiem pievieno sāli, sviestu, timiānu un visu sablendē, līdz izveidojas biezenis, pievienojot kartupeļu novārījumu, līdz iegūta velamā biezeņa konsistence.
3
Bieti sarīvē un sajauc ar liellopa gaļu un sāli, sarkanās paprikas pulveri un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Veido bumbiņas.
4
Bumbiņas cep sakarsētā pannā vai krāsnī uz cepamā papīra (15 minūtes 190°C).
5
Saldo kartupeļu biezeni pasniedz ar biešu – gaļas bumbiņām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit