Mazuļa ēdienkarte: saldo kartupeļu biezenis ar gaļas un biešu bumbiņām
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkārša un ātri pagatavojama ģimenes maltīte, kura nodrošina arī mazulim nepieciešamo dienas dzelzs devu. Recepti piedāvā kampaņas "Mazais nav lielais" vēstnese Laura Grēviņa un uztura speciāliste Guna Rijkure.

Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, uzvāra un pēc tam nokāš (novārījumu neizlej).

Kad kartupeļi atdzisuši līdz aptuveni 40°C, tiem pievieno sāli, sviestu, timiānu un visu sablendē, līdz izveidojas biezenis, pievienojot kartupeļu novārījumu, līdz iegūta velamā biezeņa konsistence.

Bieti sarīvē un sajauc ar liellopa gaļu un sāli, sarkanās paprikas pulveri un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Veido bumbiņas.

Bumbiņas cep sakarsētā pannā vai krāsnī uz cepamā papīra (15 minūtes 190°C).

Saldo kartupeļu biezeni pasniedz ar biešu – gaļas bumbiņām.

Mazuļa ēdienkarte: saldo kartupeļu biezenis ar gaļas un biešu bumbiņām
Foto: Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form