Medainās piparkūkas
Foto: Shutterstock
2.2000 5
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
1 glāze
1 glāze medus
medus
130 g
130 g sviests
sviests
130 g
130 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. ola
ola
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 ĒK
2 ĒK piparkūku garšvielu maisījums
piparkūku garšvielu maisījums
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Piparkūkas - Ziemassvētkus gaidot.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Medu uzsilda kopā ar sviestu un cukuru. Pievieno garšvielas un daļu izsijāto miltu. Mīklu sakuļ karstu.

    Nedaudz atdzisušai mīklai pieliek olu dzeltenumu un pārējos kopā ar cepamo pulveri izsijātos miltus. Mīklu labi samīca, līdz tā ir gluda un spīdīga, tad ietin folijā un uz pāris dienām ievieto ledusskapī.

    Uzbriedināto piparkūku mīklu uzsilda un vēlreiz pārmīca, tad izveltnē un ar veidnītēm izspiež figūriņas. Kad tas izdarīts, cepamās piparkūkas liek uz ietaukotas plāts, apziež ar sakultu olu un 12-15 minūtes cep 200*C.

    Iesūtīja: Lilita

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form