Foto: Shutterstock
Piparkūkas - Ziemassvētkus gaidot.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkviešu milti1 glāzemedus130 gsviests130 gcukurs1 gab.ola2 TKcepamais pulveris2 ĒKpiparkūku garšvielu maisījums

Sagatavošana

1

Medu uzsilda kopā ar sviestu un cukuru. Pievieno garšvielas un daļu izsijāto miltu. Mīklu sakuļ karstu.

2

Nedaudz atdzisušai mīklai pieliek olu dzeltenumu un pārējos kopā ar cepamo pulveri izsijātos miltus. Mīklu labi samīca, līdz tā ir gluda un spīdīga, tad ietin folijā un uz pāris dienām ievieto ledusskapī.

3

Uzbriedināto piparkūku mīklu uzsilda un vēlreiz pārmīca, tad izveltnē un ar veidnītēm izspiež figūriņas. Kad tas izdarīts, cepamās piparkūkas liek uz ietaukotas plāts, apziež ar sakultu olu un 12-15 minūtes cep 200*C.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!