'Mednieku' salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

Kraukšķīgie, sulīgie mednieku salāti ziemā būs lieliska piedeva pie gaļas un dažādiem citiem pamatēdieniem. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Saēvelētus vai ar nazi strēmelītēs sagrieztus kāpostus samaisa ar ēdamkaroti sāls un ar rokām paspaida.

Pievieno nomizotus, uz rupjās rīves sarīvētus burkānus, sarīvētus vai sagrieztus sīpolus, gabaliņos sagrieztus tomātus, smalkās strēmelēs sagrieztus piparus. Visu kārtīgi izmaisa un ļauj pastāvēt aptuveni 30 minūtes, līdz parādās sula.

Katlā lej eļļu un etiķi, pieber cukuru un visu kārtīgi izmaisa, līdz marināde burbuļo.

Pievieno sagatavoto dārzeņu masu un maisot vāra 7-15 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Pievieno sāli pēc garšas (ieteikums likt 2-3 ēdamkarotes, bet katru iemaisot un pagaršojot).

Karstus salātus liek izkarsētās burkās un aizskrūvē vāciņus.

Uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form