Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem

Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem
Foto: Ziemassvētku kulinārijas akadēmija
3.0000 2
4 porcijas +-
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Recepti iesaka Ziemassvētku kulinārijas akadēmija, ko decembrī rīkoja "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt" un "Boržomi".

Pīles krūtiņu notīra no liekajiem taukiem - pārbauda, vai nav skrimšļu.

Nomizo ābolus. Sagriež daivās, izgriežot serdes.

Saplūc timiāna lapiņas. Ņem katlu, kurā liek medu un cukuru. Nedaudz uzkarsē līdz jūtama karameles smarža. Tad pievieno ābolus un timiānu. Izmaisa un pārlej ar kalvadosu.

Sutina uz vidējas uguns, apmaisot, līdz āboli kļuvuši nedaudz mīksti no ārpuses un karamelizējušies.

Pīles krūtiņu apcep uz pannas, sākot ar ādas pusi uz leju (uz vidēji lielas uguns aptuveni 2 minūtes līdz āda kļūst zeltaina). Tad apcep no otras puses aptuveni minūti.

Ņem medus glazūru un noglazē pīli. Pēc tam liek krāsnī 180 grādu temperatūrā uz 8 minūtēm (vidēji cepta). Tad pīli ņem ārā un 'atpūtina' 2 minūtes. Noglazē vēlreiz, sagriež un pasniedz ar āboliem.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka