Foto: Shutterstock

Ātri, vienkārši un garšīgi – fiksām pusdienām vai vakariņām lasis ar rīsiem un saujiņu brokoļiem būs tieši laikā. Laša fileju vēl īpašāku padara tas, ka tā ir glazēta gardā medus mērcītē.

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKsojas mērce1 ĒKrīsu etiķis2 ĒKmedus4 gab.(katrs 100-150g) laša fileja200 gbasmati rīsi200 gbrokoļi eļļa cepšanai PASNIEGŠANAI: apcepti sīpoli

Sagatavošana

1

Sojas mērci nelielā bļodiņā sajauc ar rīsu etiķi un medu. Pusi no pagatavotās mērces pārlej citā bļodā un rezervē vēlākam.

2

Ņem plastmasas cieši noslēdzamo maisiņu, kurā ieliek laša filejas gabaliņus un pusi no marinādes. Maisiņu ieliek ledusskapī uz 15 minūtēm.

3

Kamēr zivs marinējas, izvāra basmati rīsus pēc norādēm uz paciņas.

4

Brokoļa galviņas salauž nelielos kumosos un liek katliņā ar verdošu ūdeni. Brokoļus novāra aptuveni piecas minūtes, pēc tam nokāš.

5

Lasi izņem no plastmasas maisiņa un liek cepties uz karstas pannas, kurā uzkarsēta eļļa, ar to pusi uz leju, kurai nav ādiņa. Zivi cep aptuveni 3-4 minūtes no katras puses, līdz tā gatava.

6

Gatavos rīsus nokāš.

7

Maltīti pasniedz, liekot uz šķīvja rīsus, tiem blakus brokoļus, bet pa virsu – laša gabaliņu. Lasi apslaka ar atlikušo medus mērci. Pa virsu kaisa apceptus sīpolus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!