Foto: Shutterstock
Medus kūka ar iebiezinātu pienu ballītei vai brīvdienu našķim.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
0.5 gab.paciņa sviests0.25 ĒKcukurs1 gab.ola ĒKmedus1 TKsoda saldais krējums vai nevārīts iebiezinātais piens milti

Sagatavošana

1

½ paciņu sviesta, 1/ 4 ĒK cukura 1 vai 2 ĒK ar kaudzi medus, liek bļodā un silda uz mazas liesmiņas, visu laiku jāmaisa. Tiklīdz sviests ir izkusis, ņem nost no uguns. Pamaisa, kamēr cukurs ir daudzmaz pakusis.

2

Tad pieliek 1 olu, 1 TK bez kaudzes sodu kārtīgi izmaisa un ber klāt pa ēdamkarotei miltus tik daudz, ka mīklu ar karoti kļūst grūti maisīt.

3

Tā ir tāda ne īsti maisāma, ne īsti mīcāma. Ieklāj pannā foliju, pārsmērē ar eļļu, liek iekšā mīklu.

4

Cep skaisti brūnu apmēram minūtes 10. Kad sāk smaržot, ir gatava.

5

Izgāžu ārā uz cepam papīra. Kad plātsmaize ir daudzmaz atdzisusi, apgriežu maliņas. Tās var sadrupināt un izmantot rotāšanai.

6

Ar gara naža palīdzību sagriež plātsmaizi plānākās kārtās. Vidū smērē putukrējumu, vai nevārītu iebiezinātu pienu. Apkārt arī visu apsmērē ar putukrējumu. Maliņas apkaisa ar drupačām.

7

Rotā pēc vēlēšanās. Garšīgi sanāk, ja starp kārtām iemet pa kādai dzērvenei. Dzērvenes izmanto arī rotāšanai. Un marmelādes konfektes.

P.s. Šo mīklas daudzumu cep stikla veidnē, torte visgaršīgākā ir otrajā dienā pēc cepšanas.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!