Foto: Shutterstock
Brīnumaini garda medus kūka "Dāmu kaprīze".
75Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.olas1 glāzecukurs2 ĒKmedus2 ĒKsviests2 glāzesmilti2 TKsoda vārītais krēms vai iebiezinātais piens

Sagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru, iemaisa sodu (nedzēstu). Pievieno medu un sviestu.

2

Bļodu ar mīklu liek karstā ūdens peldē un maisot kausē.

3

Pievieno vienu glāzi miltu un iemaisa. Izņem no ūdens peldes un uzreiz iemaisa otru glāzi miltu. Ja mīkla sanāk pārāk šķidra, tad iemaisa vēl 1/2 glāzi miltu, bet ne vairāk, jo tad mīkla būs pārāk cieta un būs grūti izrullēt.

4

Mīklu sadala 10 daļās un katru daļu izrullē. Izgriež aplīti cepamās formas apmērā.

5

Liek mīklu uz ietaukotas cepamās veidnes un sadursta ar dakšiņu. Cep gatavu.

6

Starp kārtām liek vārīto krēmu vai iebiezināto pienu. Katrā trešajā kārtā ziež skābu ievārījumu, lai nebūtu pārāk salda.

7

Vienu izcepto kārtu sadrupina. Pēdējo kārtu un malas pārziež ar krēmu un pārkaisa ar drupačām.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!