Saldējums, sorbets
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. gurķis
gurķis
25 ml
25 ml gaišais balzametiķis
gaišais balzametiķis
20 ml
20 ml citrona sula
citrona sula
70 g
70 g cukurs
cukurs
 
piparmētras, svaigas
piparmētras, svaigas
 
ēdamie ziedi
ēdamie ziedi
Medus šūnai
100 ml
100 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
35 g
35 g cukurs
cukurs
125 g
125 g griķu medus
griķu medus
2 TK
2 TK soda
soda
Sorbetam
50 g
50 g baziliks
baziliks
800 g
800 g melone
melone
100 g
100 g cukura sīrups
cukura sīrups
30 g
30 g glikozes sīrups
glikozes sīrups
Saldējumam
5 gab.
5 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
80 g
80 g cukurs
cukurs
20 g
20 g iesala sīrups
iesala sīrups
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
15 g
15 g glikozes sīrups
glikozes sīrups
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "BERGS" šefpavāra Naura Jakuško piedāvātā saldā ēdiena versija tā vien liek sarosīties garšu kārpiņām - tik svaigs un vasarīgi kārdinošs tas izskatās. Meloņu-bazilika sorbets vien ir ko vērts, turklāt izrādās, ka tas ir ļoti vienkārši pagatavojams.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo gurķi, atdala no sēklām un sagriež smalkās strēmelītēs. Nelielā katliņā uz lēnas uguns balzāmetiķi ar citrona sulu un cukuru, līdz cukurs izkūst. Sīrupu atdzesē, pārlej gurķiem, ļauj ievilkties 1 stundu, pirms servēšanas nokāš.

    Gatavo šūnu. Katliņā liek medu un cukuru, pārlej ar alu un vāra uz lēnas uguns, līdz produkti izkūst. Masu uzvāra, nepārsniedzot 154 grādu temperatūru, noņem no uguns, pievieno sodu, samaisa, līdz masa burbuļo, izlej uz metāla paplātes un atdzesē. Pirms pasniegšanas šūnu salauž gabaliņos.

    Gatavo sorbetu. Blenderī liek visas sastāvdaļas un sablendē viendabīgā masā, tad liek masu saldējuma mašīnā vai tur saldētavā, līdz sorberts ir gatavs.

    Gatavo saldējumu. Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru. Atsevišķi nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu, kam pievienots iesala sīrups un glikozes sīrups. Maisot lēni pievieno olu masai uzkarsēto krējumu. Iegūto masu liek ūdens peldē un maisa, līdz tā sabiezē, tad atdzesē un liek saldējuma mašīnā vai saldētavā, līdz saldējums ir gatavs.

    Ēdienu pasniedz, dekorējot ar piparmētru lapiņām un ēdamziediem.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form