Sastāvdaļas
Sagatavošana
Vienā traukā izkausē taukvielas, klāt pieliek cukuru, to visu kausē, līdz izkūst cukurs.
Tad pievieno nedaudz saputotas olas un labi samaisa.
Otrā (palielā) traukā karsē medu līdz tas sāk putot, tad liek klāt sodu.
Maisa līdz masa kļūst brūna.
Abas masas sajauc, pievieno izsijātus miltus. Samīca vijīgu, gludu mīklu.
Es uzreiz sadalīju mīklu 12 gabalos - standarta pannas.
Gabalu skaits atkarīgs no pannas lieluma, tad mīklu izveltnē plānās plāksnēs (cepšanās laikā uzbriest), liek uz ietaukotas plāts un plāksnes sabaksta ar dakšu.
Cep 200*C 5 - 7 minūtes. Gatavām plāksnēm jābūt gaiši brūnām.
Atdzisušas plāksnes pārziež ar ievārījumu un sagatavoto krējumu vai sakultu putukrējumu.
* medu ar sodu var sajaukt un ielikt mikroviļņu krāsnī uz dažām sekundēm, līdz masa paceļas un izkūst.
Iesūtīja: daigucis