Foto: Shutterstock
Lielām viesībām gardā medus torte ar krējumu un ievārījumu.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
6 gab.olas2 glāzescukurs150 gsviests150 gmargarīns5 ĒKmedus4 TKsoda glāzesmilti1 lsaldais krējums0.5 lskābs ievārījums

Sagatavošana

1

Vienā traukā izkausē taukvielas, klāt pieliek cukuru, to visu kausē, līdz izkūst cukurs.

2

Tad pievieno nedaudz saputotas olas un labi samaisa.

3

Otrā (palielā) traukā karsē medu līdz tas sāk putot, tad liek klāt sodu.

4

Maisa līdz masa kļūst brūna.

5

Abas masas sajauc, pievieno izsijātus miltus. Samīca vijīgu, gludu mīklu.

6

Es uzreiz sadalīju mīklu 12 gabalos - standarta pannas.

7

Gabalu skaits atkarīgs no pannas lieluma, tad mīklu izveltnē plānās plāksnēs (cepšanās laikā uzbriest), liek uz ietaukotas plāts un plāksnes sabaksta ar dakšu.

8

Cep 200*C 5 - 7 minūtes. Gatavām plāksnēm jābūt gaiši brūnām.

9

Atdzisušas plāksnes pārziež ar ievārījumu un sagatavoto krējumu vai sakultu putukrējumu.

* medu ar sodu var sajaukt un ielikt mikroviļņu krāsnī uz dažām sekundēm, līdz masa paceļas un izkūst.

Iesūtīja: daigucis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!