Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī ceptas medus vafeles ar zemeņu pildījumu greznam desertam.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
75 gmīksts sviests120 gcukurs3 ĒKmedus60 gmilti0.5 TKmalts ingvers0.5 TKmalts kardamons1 gab.olas baltums PILDĪJUMAM:125 gzemenes1 gab.citrons200 gricotta siera (vai mascarpone)2 ĒKsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs piparmēru lapas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Cukuru un sviestu ar mikseri saputo, iemaisa medu, miltus, garšvielas un olas baltumu.

3

Plāti apklāj ar cepamo papīru. Uz tā palielā attālumā liek 1/2 TK lielus mīklas klekšus. Cep ~ 15 - 20 minūtes, kamēr mīklas maliņas kļūst brūnas. Ļauj atdzist.

4

Zemenes noskalo, nosusina, sagriež gabaliņos.

5

Citronu nomazgā, nosusina, norīvē miziņu, izspiež sulu.

6

Sieru, 2 TK citrona mizas, 1 ĒK citrona sulas, krējumu un pūdercukuru samaisa viendabīgā masā.

7

Uz vienas vafeles smērē ~ 1/2 TK siera masas, otru liek virsū, tai atkal 1/2 TK siera un zemeņu gabaliņus. Dekorē ar piparmētras lapiņu strēmelēm.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!