60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
75 gmīksts sviests120 gcukurs3 ĒKmedus60 gmilti0.5 TKmalts ingvers0.5 TKmalts kardamons1 gab.olas baltums PILDĪJUMAM:125 gzemenes1 gab.citrons200 gricotta siera (vai mascarpone)2 ĒKsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs piparmēru lapas
Sagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
2
Cukuru un sviestu ar mikseri saputo, iemaisa medu, miltus, garšvielas un olas baltumu.
3
Plāti apklāj ar cepamo papīru. Uz tā palielā attālumā liek 1/2 TK lielus mīklas klekšus. Cep ~ 15 - 20 minūtes, kamēr mīklas maliņas kļūst brūnas. Ļauj atdzist.
4
Zemenes noskalo, nosusina, sagriež gabaliņos.
5
Citronu nomazgā, nosusina, norīvē miziņu, izspiež sulu.
6
Sieru, 2 TK citrona mizas, 1 ĒK citrona sulas, krējumu un pūdercukuru samaisa viendabīgā masā.
7
Uz vienas vafeles smērē ~ 1/2 TK siera masas, otru liek virsū, tai atkal 1/2 TK siera un zemeņu gabaliņus. Dekorē ar piparmētras lapiņu strēmelēm.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit