Meksikāņu kafija - ar čili un rumu
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK malta kafija
malta kafija
50 g
50 g kakao
kakao
1 l
1 l ūdens
ūdens
150 ml
150 ml tumšais rums
tumšais rums
4 TK
4 TK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1
1 čili
čili
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK rīvēta tumšā šokolāde
rīvēta tumšā šokolāde
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kafija
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāra ūdeni un aplej malto kafiju, ļauj kafijai mirkli ievilkties. Tikmēr pārgriež uz pusēm čili piparu, sēklas atstāj.

    Katliņā ber kakao pulveri un aplej ar dažām karotēm melnās kafijas, samaisa, līdz veidojas gluda pasta. Pēc tam pielej atlikušo kafiju, pievieno rumu, cukuru, kanēli un čili.

    Katliņu nosedz ar vāku, liek uz lēnas uguns un vāra, apmēram pusstundu, līdz kafijai ir izteikts čili asums. Pasniedzot kafiju lej krūzītē, pa virsu liek viegli putotu saldo krējumu, apkaisa ar šokolādes skaidiņām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form