Melleņu brokastu plātsmaize
Foto: PantherMedia/Scanpix
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Gadījumā, ja brīvdienu brokastīs vēlies baudīt ko gardāku par ierastajām pankūkām, izmēģini recepti, kas atsauks atmiņā pie vecvecākiem pavadītās sestdienas bērnībā.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Iezied ar taukvielām un apbārsti ar miltiem cepamo veidni.

Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli lielā bļodā.

Citā traukā sajauc izkausētu margarīnu, pienu, olu, vaniļas cukuru stingrā konsistencē, pievieno iepriekš iegūtajai masai un ieliec to cepamajā veidnē.

Atsevišķi sajauc pildījumam domātās sastāvdaļas - miltus, cukuru, izkausētu margarīnu, veidojot drumstalas, ko pārber pāri veidnē esošajai mīklai.

Pievieno svaigas vai saldētas mellenes, kas sajauktas ar citrona sulu un nedaudz cukura. Tās vari aizstāt arī ar melleņu sīrupu vai ievārījumu.

Cep stundu, līdz kūka kļūst zeltaina.

Dekorē ar svaigām ogām.

Comment Form