Foto: Shutterstock
Skaists apaļais pīrāgs ar mellenēm. Mīkla būs patīkami kraukšķīga un zeltaina, bet citrons piešķirs ogām patīkamu aromātu un nedaudz atsvaidzinošāku garšu. Pats jaukākais – kūkas izcepšanai nevajadzēs speciālu formu, vien cepeškrāsns plāti.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmellenes2 ĒKkukurūzas ciete100 gcukurs0.5 citrona sula un miziņa1 sakulta ola MĪKLAI:200 gkviešu milti60 gpūdercukurs šķipsnasāls125 gauksts sviests2 olu dzeltenumi1 ĒKsaldais krējums vai trekns piens

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu – lielā bļodā vai virtuves kombainā saber miltus, pūdercukuru un sāli, nedaudz apmaisa. Sviestu sagriež nelielos kubiņos un pievieno miltu masai. Ja izmanto kombainu – mīklas jaukšanas režīmā sajauc sviestu ar miltiem 5 sekundes, lai iegūtu sviesta un miltu drupatas. Ja mīklu jauc ar rokām, sviestu iespiež miltu masā, lai sastāvdaļas saberztos kopā.

2

Pēc tam mīklas masai pievieno sakultus olu dzeltenumus un saldo krējumu. Mīklu maisa tik ilgi, līdz tā saveļas pikās. Tad mīklu pārliek uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un izveido ar rokām nelielu četrstūri. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī aptuveni stundu.

3

Kamēr mīkla dziest, sagatavo ogas. Mellenes saber lielā bļodā, pārkaisa ar cukuru, kukurūzas cieti un apmaisa. Tad pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu un pieber sarīvētu citrona miziņu. Visu sajauc vienmērīgā masā.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

5

Kad mīkla atdzisusi, to uzliek uz cepamā papīra sloksnes un izrullē aptuveni 24 centimetrus lielā aplī. Pārceļ uz cepamās pannas.

6

Mīklas vidū saber ogas un izlīdzina, atstājot brīvus 5 centimetrus no mīklas malām. Pēc tam maliņas skaisti aizloka, lai tās apkļautu ogas.

7

Mīklas maliņu apziež ar sakultu olu. Kūku liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes (vai ilgāk), līdz tā zeltaini brūna un melleņu sula burbuļo.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!