Trauslās mīklas pīrāgs ar mellenēm
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Skaists apaļais pīrāgs ar mellenēm. Mīkla būs patīkami kraukšķīga un zeltaina, bet citrons piešķirs ogām patīkamu aromātu un nedaudz atsvaidzinošāku garšu. Pats jaukākais – kūkas izcepšanai nevajadzēs speciālu formu, vien cepeškrāsns plāti.

Gatavo mīklu – lielā bļodā vai virtuves kombainā saber miltus, pūdercukuru un sāli, nedaudz apmaisa. Sviestu sagriež nelielos kubiņos un pievieno miltu masai. Ja izmanto kombainu – mīklas jaukšanas režīmā sajauc sviestu ar miltiem 5 sekundes, lai iegūtu sviesta un miltu drupatas. Ja mīklu jauc ar rokām, sviestu iespiež miltu masā, lai sastāvdaļas saberztos kopā.

Pēc tam mīklas masai pievieno sakultus olu dzeltenumus un saldo krējumu. Mīklu maisa tik ilgi, līdz tā saveļas pikās. Tad mīklu pārliek uz virsmas, kas apkaisīta miltiem, un izveido ar rokām nelielu četrstūri. To ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī aptuveni stundu.

Kamēr mīkla dziest, sagatavo ogas. Mellenes saber lielā bļodā, pārkaisa ar cukuru, kukurūzas cieti un apmaisa. Tad pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu un pieber sarīvētu citrona miziņu. Visu sajauc vienmērīgā masā.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Kad mīkla atdzisusi, to uzliek uz cepamā papīra sloksnes un izrullē aptuveni 24 centimetrus lielā aplī. Pārceļ uz cepamās pannas.

Mīklas vidū saber ogas un izlīdzina, atstājot brīvus 5 centimetrus no mīklas malām. Pēc tam maliņas skaisti aizloka, lai tās apkļautu ogas.

Mīklas maliņu apziež ar sakultu olu. Kūku liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes (vai ilgāk), līdz tā zeltaini brūna un melleņu sula burbuļo.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form