Melleņu kompots ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Melleņu kompots - gadu desmitiem pārbaudīta un par labu atzīta recepte.

Rūpīgi izmazgā burkas un noskalo ogas.
Ogas ber burkās, kamēr tās ir gandrīz pilnas līdz augšai. Sīrupam atsevišķi nepieciešams savārīt ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izkusis.

Sīrupu lej virsū ogām, tad burkas liek izkarsēties lielā katlā ar verdošu ūdeni. Burciņām uzliek vākus, bet neaizskrūvē. Karsē burkas vismaz 10 – 15 minūtes ūdenī, kas ir gandrīz vārošs. Tas nozīmē – kad ūdens sāk burbuļot, samazina temperatūru uz pusi un turpina karsēt vēl 10 minūtes.

Burkas var arī karsēt cepeškrāsnī 80*C (0,5l burkas - 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 min).

Uzskrūvē burkām vākus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka. Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: banga

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form