80Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
0.5 lmellenes5 gab.olas1 glāzemilti1 glāzecukurs1 gab.vaniļas cukurs paciņā naža galssviests0.5 lpiens1 ĒKkartupeļu milti2 ĒKvaniļas cukurs2 gab.olu dzeltenumi
Sagatavošana
1
Apaļu cepamo formu ieziež ar mīkstu sviestu un izkaisa ar miltiem.
2
Saber sausas, pārlasītas mellenes.
3
Atdzesētas olas saputo ar cukuru un vanilīna cukuru - gaišā vijīgā masā.
4
Saputoto masu pārlej mellenēm.
5
Cep cepeškrāsnī 180*C 40 - 50 minūtes.
6
Lai šarlote nesakristos, krāsns durtiņas pirmās pusstundas laikā nedrīkst atvērt!
7
Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja iesmiņš sauss un neaplipis - kūka gatava.
8
Mērce: uzvāra pienu, pievieno vanilīna cukuru un dažās karotēs piena izšķīdinātu kartupeļu cieti. Gatavo mērci dažas minūtes atdzesē, pievieno olas dzeltenumu un visu uzputo. Mērci pilnībā atdzesē un pārlej šarlotei pirms pasniegšanas.
Iesūtīja: Liena
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit