Melleņu siera kūka bez cepšanas
Foto: Shutterstock
3.0000 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Šīs kārdinošās kūkas noslēpums ir kraukšķīgā granolas pamatne un krēmīgajā pildījumā noslēptās mellenes, kas tīkami paukšķēs katrā kumosā.

Gatavo pamatni. Samaisa granolu ar sviestu un šķidru medu.

Granolu vai aizstāt ar mājās gatavotām karamelizētajām auzu pārslām, tās apgrauzdējot pannā ar cukuru pēc garšas.

Liek masu formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.

Pa to laiku gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot pūdercukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

Iemaisa krēmsierā iebiezināto pienu un ar putojamo slotiņu uzmanīgi iemaisa putukrējumu, lai masa nezaudētu gaisīgumu. Iecilā divas glāzes melleņu.

Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar putojamo slotiņu.

Lej masu formā virs granolas kārtas, rotā ar mellenēm, granolas drupačām un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form